17 Nisan muhtırasını emekli paşalar yazdı

Emekli Askeri Savcı Tarımcıoğlu, gündemi sarsacak iddialarda bulundu.Tarımcıoğu, 27 Nisan muhtırasının Emekli Paşalar ve Süleyman Demirel'in de içinde bulunduğu bir grup tarafından yazıldığını iddia etti.

17 Nisan muhtırasını emekli paşalar yazdı
Yaşar Büyükanıt,  27 Nisan muhtırası için "Bizzat ben yazdım" demişti.. İşte Tarımcıoğlu'nun iddiaları:

Önce Ankara'da bir büroda 14 Nisan- 27 Nisan tarihleri arasında bir muhtıra taslağı hazırlandı. Bu taslak, Genelkurmay Başkanı'na verildi. 14 Nisan'da Büyükanıt, cumhurbaşkanıyla ilgili "sözde değil özde laiklik" lafları etti, ondan sonra muhtıra taslağı hazırlandı.

Bu taslağa Büyükanıt bazı montajlar yaptı" dedi. Taraf gazetesine konuşan Emekli askeri savcı Tarımcıoğlu "Muhtıranın diğer kısmını kim yazdı" sorusuna da "Ekibin içinde İsmail Hakkı Karadayı Paşa ve Aytaç Yalman var.Hatta onlardan daha rütbeli birisi de var" dedi.

"Bu Cumhurbaşkanı demektir... Demirel mi var" sorusuna da da Tarımcıoğlu "Evet" karşılığını verdi. Tarımcıoğlu iddiasına şöyle devam etti: "Muhtıranın dışarıda hazırlandığı bilgisi benim şahsi araştırmam ve duyumumdur. Ankara Kuleli Sokak'taki hepinizin bildiği çok meşhur bir ofis adlî gelişmeler dolayısıyla alelacele kapatıldı." Süleyman Demirel, cumhurbaşkanlığı süresinin sonunda Kuleli Sokak'ta bir ofis açmıştı. Bu ofis geçtiğimiz aylarda kapatılmıştı.

Demirel 9 yıl kaldı

Demirel, kayınbiraderi Ali Şener'e ait Gaziosmanpaşa Kuleli Sokak 15 numaradaki müstakil binayı 2000 yılının Eylül ayından geçtiğimiz Ocak ayına kadar ofis olarak kullanmış ve birçok kişiyi burada ağırlamıştı.