Bülent Arınç: Sağlık Bakanı'nın yanındayım

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayramlaşma töreninde domuz gribi hastalığına değindi. Arınç, 'ben vatandaşların aşı yaptırması gerektiğini düşünüyorum ve bu konuda Sağlık Bakanı'nın yanındayım' dedi.

Bülent Arınç: Sağlık Bakanı'nın yanındayım
Arınç, AK Parti'deki partililerle bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, ''domuz gribi'' konusuna değinerek, partililere hitaben şöyle konuştu:

''Bildiğiniz gibi bu bayramda Sağlık Bakanımızın, yetkililerin sık sık yaptığı bir uyarı var. Bilmem buna ne kadar uyacağız bugün. Diyorlar ki, bayramlaşmalarda lütfen el sıkışmayın, hele hele hiç öpüşmeyin. Yani toptan böyle bulunduğumuz yerden hepinizin bayramını tekrar tekrar tebrik etsek, sonra birbirimize el sallasak yeterli olacak mı? Salih Kapusuz Bey, 'olmaz' diyor. Çünkü o Başbakan'dan yana ben Sağlık Bakanı'ndan yanayım.

Ben işin ehline müracaat ederim. Yani bir şey yapılacaksa o işi kim iyi biliyorsa ona sorarım. Hele doktorların önünde bir şey ifade etmem mümkün değil. 'Sen şusun, bunu içeceksin' derse, ben yaparım. Nitekim bu yaz ciddi bir rahatsızlık geçirdiğimde, onlar ne tavsiye ettilerse yaptım. Doktorlarımıza güveneceğiz. Büyük Atatürk bile ne demiş? 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' demiş. Biz hekimlerimize, hekimlerin başında bulunan Prof. Dr. Recep Akdağ'ın tavsiyelerine uymak mecburiyetindeyiz. Aşı olursunuz, olmazsınız o herkesin kendi bileceği iş. Ama bu tavsiyeler madem ki bir sağlık ekibinden geliyor, ben şahsen uymaya çalışırım. Ama emir büyük yerden... Salih Bey diyor ki 'hayır öyle olmayacak, benim dediğim gibi olacak' diyor. O ne derse onu yapalım. Ben kendimi korumaya gayret edeyim.''