Öğrenciler Antalya kültürü ile tanışıyor

Seyahat Acenteleri Yöneticileri Derneği (SAYD)'nin düzenlediği 'Cumhuriyetin 86. Yılında 86 İlköğretim Sınıfı Öğrencisi Antalya'nın Kültürüyle Tanışıyor' projesi başladı.

İlk grup olan 300 Serikli öğrenci gezilerine Antalya Müzesi'nden başladı. 12 Aralık'a kadar Antalya ve ilçelerinden 2 bin 760 çocuk şehrin tarihi ve kültürünü tanıma fırsatı yakalayacak.

SAYD'ın organize ettiği programın önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna değinen Antalya Milli Eğitim İl Müdürü Osman Nuri Gülay, çalışmayı 'yararla bir kültür hamlesi' olarak gördüğünü ifade etti.

SAYD Yönetim Kurulu Başkanı Recep Yavuz da turizmcilerin, yaşadığı ve dünyaya tanıttığı bölgesine sahip çıkmak için duyarlı projeler geliştirmesinin önemine değindi.

Yavuz, hayata geçirdikleri projeyle denizi bile görmemiş çocuklara Antalya'yı gezdireceklerini anlattı.

Kaş'tan Gündoğmuş'a kadar 30 okul, 92 sınıftan 2 bin 760 öğrenci ile 184 öğretmen ve 94 rehber ile kapsamlı bir kültür projesi gerçekleştireceklerini belirten Yavuz, gezilenin çocuklara önemli bir moral takviyesi olacağını söyledi.

Projenin ilk öğrencileri Serik ve köylerindeki okullardan geldi. 300 öğrenci, Antalya Müzesi, Minicity, Yunus Gösteri Merkezi ve Antalya'yı gezdi.