Domuz gribine karşı broşür dağıtıldı

Yenimahalle Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilçe genelinde bulunan 127 okulda öğrencileri domuz gribine karşı bilgi sahibi yapmak için 12 bin broşür dağıttı.

Yenimahalle sınırları içindeki okulları sürekli dezenfekte eden belediye yetkilileri, şimdi de okullara domuz gribini ve koruma yollarını anlatan broşürler dağıtarak öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Belediye Başkanı Fethi Yaşar sağlık ve eğitime verdiği önemi anlatarak, "Çocuklarımızın eğitimi ve sağlığı bizim için son derece önemli. Onların sağlıklı ortamlarda eğitim görmeleri için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.

Domuz gribinin Türkiye'de sürekli yayıldığını ve vatandaşların hastalık konusunda yeterli bilgisi olmaması nedeniyle panik içinde olduklarının altını çizen Yaşar, "Bu dönemde ne yapacağını bilmeyen ve her kafadan bir ses çıkması dolayısıyla panik içinde olan vatandaşlarımızı hastalık konusunda bilinçlendiriyoruz. Bir aydır da sürekli olarak hastalığın en fazla yayılma alanı olan okullarımızı dezenfekte ediyoruz. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Bu nedenle de sağlıkları bizim için önemli" diye konuştu.

Broşürde öğrencilerin hastalığa karşı alacakları tedbirler ve belirtileri anlatıldı. Bölgede görev yapan 3 bin öğretmene ise bilgilendirme formu ve eğitim CD'leri dağıtan belediye yetkilileri, okullara yönelik dezenfekte çalışmalarının da devam edeceğini bildirdiler.