Uygulamalı sinema okulu açılıyor

Yönetmen ve senarist Mustafa Ablak'ın yönetimindeki 'Uygulamalı Sinema okulu' açılıyor.

Anatolia film Stüdyoları ve İnciden Organizasyon'un ortaklaşa düzenlediği "Uygulamalı Sinema okulu'' başlıyor. 06 Aralık da başlayacak olan 9 aylık kurs 2010 Temmuz'da sona erecek.

Katılım belgesi verilecek olan eğitimde gençlerin sinema alanında yetişip sektörde yer almaları için bir fırsat oluşturulacak. Bu doğrultuda sinema ve televizyon sektörü içerisinde çalışan, bilgi ve tecrübesini artırmak isteyenlerde faydalanacak. Sinema Atölyesi iki aşamada gerçekleştirilecek. Üç ay sürecek olan birinci aşamada teorik bilgi verilecek.

Altı ay sürecek ikinci aşamada kursiyerler pratiğe dönük olarak uygulama dersi alacak. Bu aşamada tüm kursiyerlerin katılacağı uygulamalı film çekilecek. Birçok belgesel ve animasyon filme imza atan yönetmen ve senarist Mustafa Ablak'ın yönetimindeki atölye ye önemli isimler de katkıda bulunacak.

Yönetmen ve senarist Mehmet Tanrısever, yönetmen ve senarist Erbil Altanay, senarist-yazar Ahmet Can, senarist Mehmet Uyar, sosyolog-Medeniyet tarihçisi Ömer Osmanoğlu, grafiker-ressam ve animatör Erdinç Şemen, , görüntü yönetmeni Mehmet Gün, Montaj konusunda Türkiye'nin önemli isimlerinden Mevlüt Koçak, sinemada ışık (aydınlatma ve teknikleri) uzmanı H. Ali Şahin, drama-belgesel-reklam seslendirme konusunda Russell Crowe, Sylvester Stallone ve Bruce Wills gibi dünyaca ünlü aktörleri seslendirmiş olan Mesut Uz, müzik-ses efektleri uygulaması eğitimleri veren Murat Özbudak, tanınmış oyunculardan Bülent Polat, Mehmet Çebiç ve Süleyman Karadağ, yapımcı Hüseyin Türkyıldırır, eski Devlet Bakanı Hasan Aksay gibi birçok ünlü ismin ders vereceği kurs toplam 300 ders saati olacak.

Dokuz aylık eğitimi tamamlayan kursiyerler film yönetmenliği, Senaryo, oyunculuk, kameramanlık, montaj, Dünya Sinema Tarihi, Türk Sinema Tarihi, Medya Kavramı, Dünyada medya ve gelişimi, Sanat ve estetik kavramı, Dünyada ve İslam ülkelerinde sanat tarihi ve gelişimi, Fotoğraf ve Kadraj estetiği, Resim, Gölge, Işık, konularında uzman kadro tarafından eğitilecek

Detaylı bilgi için: www.anatoliafilm.com sitesi ziyaret edilebilir.