Silahlı kavgada ölenler toprağa verildi

Önceki gün bir düğünde iki aile arasında çıkan silahlı kavgada ölenler bugün toprağa verildi.

Başkale'nin Esenyamaç köyü Nenehatun mezrasında önceki akşam Halil Akgün'ün düğününde aralarında husumet bulunan Sualtı ve Dereboyu sakinleri arasında çıkan kavgada hayatını kaybedenlerin cenazeleri Van'daki hastanelerin morgundan yakınları tarafından alınarak köylerine götürüldü. Cenazeler nedeniyle jandarma ekipleri, köye giden yollarda, her iki mezranın giriş ve çıkışı ile mezarlıklarla yoğun güvenlik önlemi aldı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van Milletvekili Özdal Uçar, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler, Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin, DTP'li yöneticiler ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş cenazelere katılmak için köye gitti.

lk olarak Sualtı Mezrası'na giden kalabalık burada Vahdettin, Yavuz ve Behzat Akkaya'nın köy camisinde cenaze namazlarını kıldı. Namazdan sonra cenazeler omuzlarda mezarlığa götürüldü. 3 cenaze burada yan yana kazılan mezarlara defnedildi. Cenazelerin mezarlığa gelişi ve defin sırasında yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Definden sonra köy imamı duasından sonra Milletvekili Özdal Üçer, yaşanan olayın acı olduğunu ve her iki aile arasında en kısa zamanda barış sağlanması gerektiğini söyledi.

Buradaki cenaze işleminden sonra Dereboyu mezrasına geçen kalabalık, bu kez diğer maktul Erdem Atlı'nın cenazesi mezrada mezarlık olmadığı için Esenyamaç köyüne götürdü. Köy mezarlığında yapılan defin işlemi sırasında yine ağıtlar yükseldi. Defin işleminden sonra her iki taraf taziyeleri kabul etmeye başladı.

Öte yandan olaydan sonra kavgaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınan 6 kişinin İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorguları devam ediyor.