Atalay'ın konuşmasına milletvekillerinden tepki

Demokratik Açılım konusunda TBMM'de konuşan Bakan Atalay milletvekilleri tarafından sık, sık prosteto edildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın konuşması sırasında, "AK Parti, Türkiye partisidir, diğer partiler bölge partileridir" demesine tepki gösteren MHP ve CHP'li milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterirken, CHP'li milletvekilleri pankart açtı.

"Demokratik Açılım" konusundaki Genel Görüşme önergesinin öngörüşmeleri tartışmalı başladı. Hükümet adına bilgi veren İçişleri Bakanı Atalay, "AK Parti bu ülkenin her bölgesini ve kesimini temsil eden bir Türkiye partisidir, bu konuda da maalesef rakipsizdir. AK Parti dışındaki tüm partiler bölge partileridir" dedi.

Atalay'ın bu sözlerine CHP ve MHP milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun ayağa kalkarak söz istemesinin ardından, CHP'li milletvekilleri, üzerinde, "Atam İzindeyiz", "Atam Eserlerine Sahip Çıkacağız', "Cumhuriyeti Sen Kurdun Onu Yaşatacak Olan Bizleriz" yazılı pankartlar açtı.

Birleşimi yöneten Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP ve MHP milletvekillerini, "Burası TBMM'dir, miting alanı değil... Pankartları indiriniz" diye uyardı. İdare amirlerini görevlerini yapmaya davet eden Şahin, CHP'lilere, "Pankartları indirin ya da dışarı çıkarın" diyerek birleşime ara verdi. Tartışma, verilen arada da sürdü.