Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölüm raporu açıklandı

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili rapor yayınlandı.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazası sonrası, Ulaştırma Bakanlığı kaza kırım ekibi uzmanları yabancı bir ekiple birlikte rapor hazırladı. Kaza kırım raporuna göre, helikopterdeki ELT (Acil Yer Bulma Vericisi) cihazı çarpmanın etkisiyle ters dönmüş ve bu nedenle de sinyal verememiş.

ELT CİHAZI TERS DÖNDÜ

Ulaştırma Bakanlığı kaza kırım ekibi uzmanlarıyla birlikte, yabancı uzmanların ELT cihazı üzerinde yaptığı detaylı incelemede, çarpmanın etkisiyle helikopterde bulunan ELT cihazı ters döndü. Ters dönen cihaz, yukarı doğru göndermesi gereken sinyali yerin dibine doğru verdi. Bu nedenle 406 MHz'lik sinyal bilgileri, ne Fransa'daki merkezden ne de Ankara Denizcilik Müsteşarlığı bünyesinde bulunan Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından alınabildi. Böylece Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin cenazelerine 72 saat sonra ulaşılabildi.

ANTENİ KIRILDI


Uzmanların hazırladığı raporda: İlk çarpmayla birlikte, helikopterin gövdesi, çarpmanın olduğu yere yakın yere düştü. Gövdeden ayrılan helikopterin kuyruk kısmı, kar üzerinde geriye doğru 10-15 metre kayarak, kara saplandı. Bu sırada ELT cihazı da ters döndü. İlk çarpmanın etkisiyle ELT cihazının anteni kırıldığı için, uyduya güçlü sinyal gönderemeyen cihaz, bir de ters dönünce, yukarı doğru vermesi gereken sinyali, yerin dibine verdi. Bu nedenle, enkaza nokta tespiti yapılamadı.