Vali Güler: DİSK Başkanı'na yapılan saldırıyı kınıyorum

İstanbul Valisi Muammer Güler, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'ye yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

Vali Güler: DİSK Başkanı'na yapılan saldırıyı kınıyorum
Vali Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Çelebi'nin sağlık durumu hakkında bilgi almak üzere Florence Nightingale Hastanesi'ne geldi. Açıklama yapan Vali Güler, saldırının 14.45 sıralarında meydana geldiğini ifade etti. Güler, "Sayın Çelebi, makamında silahlı saldırıya uğradı. Bir sendika genel başkanına makamında silahlı saldırıda bulunulmuş olması, son derece üzüntü verici. Olayı kınıyorum. Sevindiğimiz taraf, başkanın hayati tehlikesinin bulunmaması. Sanık ve suç delili elde" dedi.

Saldırganın, Üsküp doğumlu Rıza Tunçbilek olduğunu ifade eden İstanbul Valisi Muammer Güler, "Daha önce birkaç defa daha sendikaya gelmiş. Genel başkan ile görüşmek istediğini söylemiş. Silah ruhsatsız, 5 mermi çıkışı var. 2-3 tanesinin isabet ettiği ifade ediliyor" diye konuştu.
Hüseyin Çapkın ise, polisin olay yerine geç gittiği yönündeki iddialar üzerine, "Süleyman Bey'in koruma polisi var. Koruma polisi ile birlikte sanığı yakalamışlar. Öyle bir yorum neden yapıldı bilemiyorum" ifadelerini kullandı.