'Osman Paşa bizi dağlara götür'

HAK ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu'nun Adapazarı Kent Meydanı'ndaki mitingine katılan yaklaşık 2 bin kişi, 'Osman Paşa bizi dağlara götür' sloganı attı.

Kent Meydanı'nda partisinin organize ettiği mitingte halka hitap eden Osman Pamukoğlu, Türkiye'de siyasetin belli bir oligarşinin elinde olduğunu söyledi. Yeni parti kuran Abdüllatif Şener'i de isim vermeden eleştiren Pamukoğlu, şunları söyledi:

“Mevcut hükümetin partisinde 4 kurucudan biri olarak yer alan kişi, parti kuruyor. Bir kökten sürekli filizler çıkıyor. Ne olacak? Devlet büyük ve ciddi bir kurumdur. Bugün içinde bulunduğumuz koşullar askeri politik stratejilerin bilinmesini gerektiriyor. Parti kuruyor. Sen bunun bir parçasısın. Atla arı var amblemde. Atta ne nal var, kulakları da kesik. Sonra arı, balı olmayan bir arı. Bir yanlışlık var. Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar bilir, atın kuyruğunun altında arı olmaz, at sineği olur. Ben lisedeyken bir parti vardı, genel başkanı oldu, sonra da başbakan oldu. Biz bu yaşa geldik, halen siyasetle uğraşıyor. 86 yaşında. Siz değil misiniz ki ülkeyi bu hale getirenler? Ak Parti'yi var eden sizin bilgisizlikleriniz ve cesaretsizlikleriniz değil miydi?”

Konuşması sık sık ‘Osman Paşa bizi dağlara götür’ sloganıyla kesilen Pamukoğlu, geçim sıkıntısı olan insanlardan erdemlilik beklenemeyeceğini belirterek, şöyle devam etti:

“Partiler, ülkenin bütün yer altı ve üstü zenginlikleri, tüm bütçe gelirleriyle halkımızın ekonomik gücünü arttırmak için çalışmalıdır. Bir insanın geçim sıkıntısı olduğu sürece, karnı aç olduğu sürece ondan erdemlilik bekleyemeyiz, özgürlük istemesini bekleyemeyiz. Bir insanı eğitemediysek, zihni sistematik çalışmayı beceremiyorsa, o kişiden yurttaşlık vazifelerini isteyemeyiz. O nedenle istismar ediyorlar. O nedenle dilenci durumuna düşürdüler. İnsanlar aç ve eğitimsiz. ‘Bağımsızlık, toprak gidiyor’ anlayamazlar. Ekonomi, partinin ilk vazifesidir. Asgari geçim standardını 750 TL yapacağız. Bunun altına asla indirmeyeceğiz” diye konuştu.

Pamukoğlu, “Destek diye araziye para veriliyor ama arazileri eken yok. Rekabet edemiyoruz. En pahalı mazot bizde, en pahalı elektrik, en yüksek vergiler bizde. Yabancı ülkelerle bu nedenle rekabet edemiyoruz” dedi.