MHP'liler eğitim ve çalışma toplantısı düzenledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanlığı; ekonomiden, siyasete, medyadan, sanata, milliyetçilik ve küreselleşme ile son güncel gelişmelerin de değerlendirildiği geniş bir alanı kapsayan “1. Eğitim ve Çalışma Toplantısı” gerçekleştirdi.

Çiftehan’da Çelikhan Hotel’de iki gün süreli olarak başlatılan çalışmada, konusunda uzman isimler konferans verdi. Eğitim ve çalışma toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, MHP Adana milletvekilleri, partili belediye başkanları, ilçe başkanları, il yönetimi, ülkü ocakları başkanları, kadın kolları temsilcileri, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri katıldı.
Toplantının ilk gününde, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Vedat Bilgin “Milliyetçilik-Demokrasi İkiz Kardeşliği Bağlamında Küresel Gelişmelere Karşı Milli Politikaların Adresi Olarak MHP”, Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Ruhi Ersoy, “Sözde Açılımlar Ekseninde Türk Milli Devletinin Tasfiye Süreci ve Bu Sürece Karşı MHP ve Lider Bahçeli’nin Misyon ve Vizyonu Üzerine Bir Değerlendirme”, Tercüman Gazetesi ve Güneş Gazetesi Ankara Temsilcisi Metin Özkan, “Siyaset-Medya İlişkisi ve Medyada Olumlu Yer Almanın Yolları”, MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal “Milliyetçilik, Küreselleşme ve MHP’nin Ekonomi Programı” başlıkları altında konferans verdiler.
Doç. Dr. Vedat Bilgin, demokrasi ile yan yana yürüyen Türk milliyetçiliğinin bireysel özgürlük ile hak ve menfaatleri koruyup geliştirmeyi esas aldığını, içe kapandığı şeklindeki algıların ise son derece yanlış olduğunu söyledi. Emperyalizmi Anadolu’da yenen Türk milletinin, zengin tarihi birikimleriyle yeni bir bakış açısı geliştirmek suretiyle yeni çağın gereklerine uygun cevaplar üretme kabiliyetine sahip olduğunu belirten Bilgin, mutlak surette küresel hegemonyanın çoğulcu yapısı içinde yer almanın da gerekli olduğuna işaret etti.
Gazeteci Metin Özkan ise, "Eğer medyanız yok ise ki yok; o zaman ev ev gezip anlatın. Medya siz olacaksınız. O zaman MHP’nin de medyası olur” tavsiyesinde bulundu.
Yrd. Doç. Dr. Ruhi Ersoy da, Türk milletinin dünyanın en geniş coğrafyalarına dağılarak zengin medeniyetler kurduğunu, bu bağlamda kendine özgüven duygusunun gerekliliğine vurgu yaptı. 1453’ten sonra Batının akıl ve bilimi öne çıkararak Türklere savaş açtığını ve bunun halen devam ettiğini söyleyen Ersoy, Türk milletinin de aynı şekilde mücadele vermesinin önemine değindi.
Doç. Dr. Mehmet Günal ise, MHP’nin ekonomi ve sosyal alanla ilgili çok değerli projeleri olmasına rağmen bunları uygulama şansı yakalanamadığını anlattı.
MHP’nin ‘tepki partisi’ olarak görülemeyeceğini, ‘Terör artmazsa kazanamazlar’ değerlendirmesinin yanlış olduğunu söyleyen Günal, “Oysa MHP’nin ekonomi alanında da çok ciddi projeleri var. Daha 1960’larda merhum Türkeş, Türkiye’nin meselelerini anlatırken, üretim ve tüketimdeki dengesizlinin sakıncalarını dile getiriyordu. Üç sosyal güvenlik kurumunun tek çatı altında birleştirilmesini dile getiriyordu. Cari açık tehlikesine dikkat çekiyordu. Tasarrufun teşvik edilmesini, verimli alanlara yönlendirilmesini, üretimde çeşitliliği ve milli ekonomi modelini savunuyordu. Bugün de sorunlar hep aynı. MHP’nin üretim, işsizlik, sosyal güvenlik gibi her alanda projeleri 40 yıl önce de vardı. Ama iktidar olamayınca uygulama şansı bulunamadı” diye konuştu.
MHP’nin yeni bir medeniyetin ihyasını hedeflediğini kaydeden Günal “Dinamik milliyetçi ekonomi modelini, sadece Türkiye için değil, Türk-İslam dünyası için de 3. bin yılın eşiğinde model oluşturabiliriz” dedi.
MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım da, “Siyaseti yapma amacımız ülkeyi hizmettir. İstiklal Harbi’nden daha zor şartlarda olan ülkemiz içeriden ve dışarıdan kuşatılmış vaziyette. Bu şartlarda sorunların çözümünü amaçlayan bir partinin temsilcileri olarak yapmış olduğumuz siyaseti hobi olsun diye yapmıyoruz. Canımızla, kanımızla mücadele vererek Ergenekon’dan yeniden çıkışı sağlayarak ülkemizi olması gereken hedefe ulaştıracak olan da bizleriz. Taşıdığımız misyonun farkında olarak bunun çabasını vermek durumundayız” dedi.
Milletvekili Yılmaz Tankut, “Her türlü sıkıntıya rağmen ülke olarak önemli kozlarımız var” diye moral verirken, Kürşat Atılgan da, “90 yıl önce Türkiye ile hesabı olanlar; şimdi aynı hesap içindeler. Bunu yapanlar ise içeride yetişenler” tespitini yaptı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, eğitim ve iletişimin önemini anlatarak, MHP İl Başkanlığı’nın yaptığı etkinliğin önemi üzerinde durdu ve Başkan Erdoğan’a teşekkür etti.
MHP İl Başkanı Ahmet Erdoğan ise, “Türk milletinin içinde bulunduğu müşkülatı iyi tahlil edip, tedbirlerini alan, çözümü üreten ve paylaşan tek lider olma sıfatını taşıyan genel başkanımızın Adana’da gören gözü, duyan kulağı, tutan eli, söyleyen dili olacağız. Onun bu özverili mücadelesine Adana’dan en güçlü şekilde destek olacağız” diye konuştu