CHP Ardahan Milletvekili Öğüt 'soracak'

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, merkeze alınan Erzurum Valisi Sami Bulut'a sahip çıktı. Öğüt, Vali'nin merkeze alınmasıyla ilgili olarak Meclis'e soru önergesi vereceğini açıkladı.

CHP Ardahan Milletvekili Öğüt 'soracak'
CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, partisinin Erzurum İl Başkanı Nevzat Özpeker ile birlikte Gürcükapı semtindeki bir kahvehaneyi ziyaret etti. Öğüt, burada yaptığı konuşmada merkeze alınan Erzurum Valisi Sami Bulut'a komplo kurulduğunu iddia etti. Milletvekili Öğüt, Vali Bulut'un çalışkan olması ve ildeki bazı ihaleleri AK Parti yandaşlarına vermemesi nedeniyle kendisine komplo kurulduğunu ileri sürdü. Öğüt, Vali Bulut'un iyi bir devlet adamı olduğunu ve her zaman devlet adamlarının yanında olduklarını ifade etti. Merkeze alınan Vali Bulut'la ilgili olarak İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın cevaplaması talebiyle soru önergesi vereceğini belirten Ardahan Milletvekili Öğüt, "Bu konuyu araştırması için İçişleri Bakanı'na sonu önerisi vererek Vali'nin gerçek anlamda niçin alındığını soracağım. Öğrenmek benim hakkım. Çalışkan bir vali vardı. Bu valinin başını yemek için komplo kurdular, doğru mu doğru? Erzurumlular burada çalışkan bir valiye komplo kuruldu, şer atıldı, merkeze alındı. Adam (vali) burada devlet adamıydı, iyi işi yapıyordu." diye konuştu.


DEMOKRATİK AÇILIMA KARŞI HALK TOPLANTISI KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hükümetin 'Demokratik Açılım' paketine karşı halkı bilgilendirme toplantıları kampanyasını Erzurum'dan başlattıklarını ifade etti. Öğüt, demokratik açılımla şehitlerin kemiğinin sızladığını öne sürdü. CHP olarak toplumun birlik ve beraberliğini sağlayacaklarını öne süren Milletvekili Öğüt, hükümetin vatandaşın yoksulluğunu gizlemek amacıyla demokratik açılım paketini gündeme getirdiğini savundu. Öğüt, "Kimse demokratik açılımla kafa karıştırmasın. Millet işsiz ve güçsüz. CHP olarak demokratik açılıma karşı Erzurum'dan kampanya başlatıyoruz." dedi. Milletvekili Öğüt'ün konuşması esnasında bazı AK Partili vatandaşlar ile CHP'liler arasında kısa süreli tartışma yaşandı