Van polisinden uyuşturucu tacirlerine darbe

Van Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu tacirlerine ve torbacılara yönelik yaptığı 5 ayrı operasyonda 104 kilo 368 gram eroin ve esrar maddesi ele geçirdi.

İstihbarat çalışmaları neticesinde N.D. ile B.Ç.'nin temin ettikleri uyuşturucu maddeyi Başkale'den Van'a ve buradan batı illerine götürme hazırlığında olduğu tespit edildi. Çalışmalarını sürdüren narkotik ekipleri Başkale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle ortak yaptıkları çalışmada ilçede zanlıları takibe aldı. Zanlılar 65 ND 469 plakalı otomobille ilçeden ayrılmaya hazırlanırken polis araca operasyon yaptı. Araç sürücüsü N.D gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada gizli bölmelerde saklanan 62 kilo 340 gram toz esrar maddesi bulundu. Olayla bağlantılı olarak B.Ç. ise evinde gözaltına alındığı bildirildi.

Kaçakçılık polisi Van merkezde yürüttüğü çalışmalarda M.Ç. yönetimindeki bir kamyonu takibe aldı. Kamyonun kasasında bulunan LPG tankındaki 26 kilo 453 gram eroin maddesi ele geçirildi. Kamyon sürücüsü M.Ç. ile yanındaki F.K. gözaltına alındı.

Polise gelen ihbar üzerine bir evde yapılan aramada ise 9 kilo 355 kilo eroin maddesi yakalandı. Evde bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan Kaçakçılık polisi, uyuşturucu madde temin eden ve torbacı olarak bilinen kişilere yönelik gelen ihbarlar doğrultusunda operasyonlar düzenledi. Belirli adreslere yapılan operasyonda toplam 6 kilo 202 gram eroin maddesi ele geçirildi. Torbacı olarak bilinen bir şahsın evinde yapılan aramada birer gramlık paketlere sarılı vaziyette bulunan 30 gram eroin bulundu. Operasyonlarda 8 torbacı gözaltına alınırken bunlardan 7'si çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

EMNİYET MÜDÜRÜ: 5 AYRI OPERASYONDA 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Van Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert, düzenlediği basın toplantısında 5 ayrı operasyonda toplam 42 kilo 28 gram eroin, 62 kilo 340 gram esrar olmak üzere toplam 104 kilo 368 gram uyuşturucu maddesi ele geçirildiğini söyledi.

Operasyonlarda yakalanan 15 zanlıdan 11'inin tutuklandığını, 4'ünün ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ifade eden Mert, uyuşturucu sevkıyatında kullanılan 4 araca da el konulduğunu kaydetti.

Van'da uyuşturucu kullanımının düşük olduğunu dile getiren Mert, buna rağmen ilde torbacı olarak tabir edilen kişilere yönelik çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.