Konuk mimarlardan başkana ziyaret

Muğla'nın Milas ilçesine gelen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim görevlileri, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı makamında ziyaret etti.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Proje Dersi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Teoman Tekkökoğlu, misafirperverliğinden dolayı Başkan Muhammet Tokat’a teşekkür ederek, “Milas’la ilgili her şeyi öğrenmek, bilinmeyenleri ortaya çıkarmak için sizlerin konuğu olduk. Eğitim amaçlı bir çalışma yapıyoruz ancak hazırladığımız dökümlerden yararlanacağınız ve yararlanabileceğiniz bölümler de olacaktır.” dedi.
Gönüllülük esasına dayalı, akademik bir çalışmaya destek olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Tokat, Milas hakkında konuklarına şu bilgileri verdi: “Şehrimizin böyle bir araştırmaya ihtiyacı vardı. Milas; İklim, coğrafi olanaklar, ulaşım, turizm, tarımsal, tarihsel, kültürel, uluslar arası kapı olmakla birlikte hak ettiği konuma gelememiş bir kenttir. En kaliteli tütünü, pamuğu üreten bir yerleşim yeri olan Milas, artık bu iki ürünü üretemez hale gelmiştir. Dünyanın en kaliteli zeytini Milas’ta yetişmektedir. Bu ürünler içerisinde ayakta kalmayı başaran zeytinimiz de, gerekli desteği maalesef görememektedir. Turizm merkezi olarak bilinen Bodrum’u, doğal ürünlerle besleyen Milas’ta tarım alanında da gelişimi sağlamak için atılım yapılması gerekmektedir. Kültürel anlamda geçiş yeri olan, muhteşem bir tarihsel geçmişi olan kentimizin gelişimine katkı sağlayacak her çalışmaya açığız. Sizlerin de rahat bir ortamda, sağlıklı bir şekilde alan araştırmanızı tamamlamanız için tüm birimlerimiz gereken yardımda bulunacaktır”