Hayrunnisa Gül'den sürpriz ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Kayseri'de Ramazan Bayramı'nın ikinci günü kaybolan 2'si kardeş 3 çocuğun ailelerini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül ile Kayseri'de bulunan Hayrünnisa Gül, Kayseri'nin Talas ilçesinde Ramazan Bayramı'nın 2. günü şeker toplamak için evlerinden çıktıktan sonra kaybolan 11 yaşındaki Türkan Ay ile 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve kardeşi 6 yaşındaki Dilruba Tekin'in evlerine gitti.

Önce Ay ailesinin yaşadığı Özdilek sitesine giden Gül, burada kaybolan Türkan Ay'ın babası İbrahim Ay ve Özlem Ay'ı teselli etti. Ardından Tekin ailesinin yaşadığı Hunat sitesine geçen Hayrunnisa Gül, burada da Tekin ailesine olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ziyaretlerde, ailelerden ümitsizliğe kapılmamalarını isteyen Gül, çocukların kaybolduğu ilk günden beri güvenlik güçlerinin gerekli tüm çalışmaları yaptığını söyledi.

Hayrünnisa Gül, çalışmaların Cumhurbaşkanlığı'nca yakından takip edildiğini belirtti. Hayrünnisa Gül'ün ailelere, "İnşallah en kısa zamanda çocuklarımızın hayırlı haberlerini alırız" dediği söylendi.
Ziyaret sonrası konuşan Ahmet Tuna ve Dilruba Tekin'in babası Hamza Tekin, Hayrunnisa Gül'ün kendilerini ziyaret ederek teselli ettiğini belirtti. Hayrunnisa Gül, ziyaretler sonrası kapıda bekleyen çocuklarla da bir süre sohbet etti.