Başkan Büyükakın; 'Diğer Yaşamlara Zarar Vermemeliyiz''

Balkanlardan gelen gençlerin katıldığı Sivil Toplum Akademisine katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kendi iyiliğimiz için koşarken diğer yaşamlara ve yaşam alanlarına zarar vermemeliyiz’’ dedi.

Başkan Büyükakın;  'Diğer Yaşamlara Zarar Vermemeliyiz''
Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Derbent Uygulama Otelinde Balkan ülkelerinden gelen gençlerin katıldığı Sivil Toplum Akademisine katıldı.

Gençlerle siyasi gelişmelerinde sivil toplum kuruluşlarının rolü ve dünyanın gittiği yönü içeren bir konuşma gerçekleştiren Başkan Büyükakın, ‘’Sivil Toplumun Demokrasideki Yeri’’ başlıklı sunumuyla tecrübelerini paylaştı. Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALTÜRK) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı iş birliğiyle gerçekleşen akademide konuşan Büyükakın, “Kendi iyiliğimiz için koşarken diğer yaşamlara ve yaşam alanlarına zarar vermemeliyiz’’ dedi.

“Çevreci bir STK’nın çalışmaları karar alıcılar tarafından alınacak kararlar için lobi yapması aynı zamanda siyaset üretmesi demektir” diyerek konuşmasını sürdüren Büyükakın, “Aslında bu lobiyi yaparken siyaset yapmış oluyorsunuz. Bu çalışmayla kamu için alınacak kararları alırken bu kararların güzel olması için mücadele etmiş oluyorsunuz. Bu evrede ortak iyilik insanların daha mutlu olması içindir. STK’larda, siyasi partilerde veya diğer yapılarda gençler olarak var olmak zorundasınız. Aslında bu hepimizin iyiliği içindir. Eğer bunu yapmazsak gelecekte başımıza gelecekten sorumlu oluruz” diye konuştu.

Venezuela’da darbe girişimini değerlendiren Büyükakın, “İnsanlar Venezuela’da ki haksızlığa ve adaletsizliğe yani darbe girişimine sessiz kalıyor. Dünyanın daha iyi olması için insanların sesini çıkarması gerekir. Başkasının hakkı için sesimizi çıkarmalıyız. Aslında başkasının hakkını savunurken kendi hakkımızı savunmuş oluruz. Dolayısıyla her ne iş yapıyorsak; birinci aradığımız ilke adalet olmalıdır. Adalet olmadan insanların mutlu olması mümkün değildir. Sesiniz duyulmadığı zaman sonuç alamazsınız. Mesela burada 24 saat konuşsak Venezuela’daki sonucu değiştiremeyiz. Ama oradaki sonuçları değiştirmenin yolu ve imkanı var. Hayatın merkezine adaleti alan, adaletten daha fazla bir değeri tanımayan, insanın özgür olmasıyla en değerli olanın insan olduğunu kabul eden bir düşünce sistemini hâkim kılarsak başka bir dünyayı hakim kılabiliriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA