Kırklareli'nden Kısa Kısa

Lüleburgaz Sokollu Mehmet Paşa Halk Kütüphanesi kitap okuma alışkanlığı ve ekran bağımlılığına ilişkin konferans düzenlendi.

Kütüphanenin konferans salonunda düzenlenen konferansta, eğitimci, yazar Ferhat Özen telefon bağımlılığı, okuma alışkanlığı, dijital medyanın yararları ve zararları konuları üzerinde bilgiler verdi.

Özen, elektronik medyanın insanların okuma hakkını elinden aldığını belirterek, öğrencilerin okuma alışkanlığının artırılması gerektiğini, söyledi.

- Okula otomobil bağışlandı

Lüleburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne bir şirket tarafından otomobil bağışında bulunuldu.

Öğrencilerinin gelişen teknolojiyi takip etmeleri amacıyla bağışlanan otomobil Okul Müdürü Sahit Aydın tarafından teslim alındı.

Okul Müdürü Sahit Aydın, otomobilin öğrencilerin bilgilerini pekiştirmek, çağın bilim ve teknolojilerine uyum sağlamaları için hibe edildiğini belirterek, destek verenlere teşekkür etti.

- LTSO'dan Gerenli'ye ziyaret

Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeleri, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli'ye tebrik ziyaretinde bulundu.

Belediye Başkanı Murat Gerenli'nin makamında gerçekleşen ziyarette LTSO Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Cebelli ve yönetim kurulu üyeleri yeni dönem çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyarette Cebelli, Gerenli'ye tebriklerini ileterek, yeni dönemde Belediye Başkanlığı görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

-Kariyer günleri

Kırklareli Üniversitesinde 9. Kariyer Günleri etkinlikleri devam ediyor.

Kayalı Kampüsü 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Hasan Zan Konferans Salonu'nda "Yurt Dışı Eğitim Fırsatları" konulu söyleşisi düzenlendi.

Programda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğretim Görevlisi Saadet Ulaşoğlu İmamoğlu ile Dr. Öğretim Üyesi Toygar Sinan Baykan, yurt dışı deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Baykan, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin yabancı dil öğrenme becerilerinin gelişmesi, farklı eğitim ortamlarını, kültürleri ve insanları görerek tanıma fırsatı elde etmeleri, yeni hobiler edinmeleri, kişisel gelişimlerine katkı sağlamaları ve daha fazla iş fırsatı yakalamaları bakımından yurt dışı lisansüstü eğitimin öğrenciler açısından önemli olduğu söyledi.

Program öğrencilerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

Kaynak: AA