Antalya'da İtfaiyecilere Eğitim Verilecek

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce (OSB) hayata geçirilen proje kapsamında itfaiyecilere eğitim verilecek.

Antalya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Antalya Bilim Üniversitesi işbirliğinde, itfaiye teşkilatı personellerinin yetkinlik eğitimleri ve belgelendirme süreçleri Antalya OSB koordinasyonunda sürdürülecek.

Akademisyenler tarafından itfaiyecilere verilecek eğitim kapsamında, Antalya Bilim Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İsmail Yüksek ile Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar protokol imzaladı.

Bahar, yaptığı açıklamada, belediyelerde ve OSB'lerde yer alan birçok itfaiye teşkilatının tedarik etmede sorun yaşadığı eğitim ve belgelendirme hizmetini, bölge müdürlükleri koordinasyonunda Antalya Bilim Üniversitesi paydaşlığıyla gerçekleştirileceğini aktardı.

Antalya OSB'nin bir proje merkezi olduğuna işaret eden Bahar, şunları kaydetti:

"Başlattığımız eğitim seferberliğinin 4'üncü yılında, hizmetlerimizi ulusal platforma taşımaktan ve tüm OSB'lerin eğitim ihtiyaçlarına yanıt verebilecek kaynak, donanım, hizmet sunum yeterliliğine sahip olmaktan ve paydaşlarımızla birlikte bu hizmeti sunmaktan son derece mutluyuz. Yaptığımız ihtiyaç analizleri, ulusal alanda sektör ihtiyaçlarının da bir göstergesidir. Analizler neticesinde saptanan veriler ışığında eğitime profesyonel anlamda yapacağımız yatırım ve desteklerin, ülkemize önemli faydalar sağlayacağına inancımız tamdır."

Kaynak: AA