Müşterilerinden Topladığı Hatıra Paralarla Pano Yaptı

Göcek'te pastaneci Ramazan Cesaret, yabancı müşterilerinden hatıra olarak topladığı paraları, duvarına astığı panoda sergiliyor Ramazan Cesaret:“45 kağıt, 39 farklı ülkelerin madeni parası var. Tedavülden kalkan Türk paraları var. Bu sayede müşteri potansiyelimiz arttı”

Göcek'te pastaneci Ramazan Cesaret, yabancı müşterilerinden hatıra olarak topladığı paraları iş yerinin duvarına astığı panoda sergiliyor.

Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek Mahallesinde pastane işleten 23 yaşındaki Ramazan Cesaret, 2 yıldır yabancı müşterilerinden hatıra olarak aldığı 45 ülkenin banknot ve 39 ülkenin madeni parasından oluşan 84 parçalık koleksiyon oluşturdu. Cesaret, ayrıca tedavülden kalkmış Türk Lirası da topluyor.

Cesaret, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malezya’dan gelen bir müşterisinden aldığı paranın dikkatini çekmesi üzerine böyle bir hobi edindiğini belirterek, amacının tüm dünya ülkelerinin paralarını bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Çok sayıda yabancı müşterisi olduğunu belirten Cesaret, “Para koleksiyonumu gören müşterilerim, sırf paraları incelemek için tekrardan dükkanıma geliyor. İleride bu paraları herkesin görebilmesi için sergilemeyi düşünüyorum.” dedi.

Pastaneyi iki yıl önce devraldıklarını aktaran Cesaret, “Para koleksiyonu biraz olumsuz başladı. Biz bunu olumluya çevirdik. Malezya’dan gelen müşterimiz bize tedavülden kalkan bir para vermiş. Biz de sonradan farkına vardık. Zaten küçük bir meblağdı. ‘Çöpe atmayalım panoya asalım’ dedik. Eski Türk paralarını da koyduk. Çok fazla dikkat çekti. Bu kadar dikkat çekeceğini bilmiyorduk.” diye konuştu.

- “Müşteri potansiyelimiz arttı”

Cesaret, müşteriden farklı ülkelerin paralarını panoya asmak için ricada bulunduklarını ifade etti.

Yabancı ve Türk müşterilerin ellerinde varsa kendilerini kırmayarak para bıraktıklarını anlatan Cesaret, şunları kaydetti:

“Biz de panoya astık ve sergilemeye başladık. 45 kağıt, 39 farklı ülkeye ait madeni parası var. Tedavülden kalkan Türk paraları da var. Bu sayede müşteri potansiyelimiz arttı. Kasaya hesap ödemeye gelenlerin dikkatini çekiyor. Tedavülden kalkan Türk paraları müşterilerimizi geçmişe götürüyor. ‘Ben bu parayla araba aldım’ diyen var. Bir defasında karı koca kavga etmişti. ‘Sen benim yaşımı belli edeceksin’ diye tartışmışlardı.”

Kaynak: AA