Hayali, Hobisi Oldu

Pilotluk hayalini gerçekleştiremeyen coğrafya öğretmeni Osman Çelik, 'model uçak' tasarlamaya başladı.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Veliköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde müdür yardımcılığı görevini yürüten coğrafya öğretmeni Osman Çelik, küçüklük hayali olan pilotluğu gerçekleştiremeyince model uçak tasarlamaya başladı.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk ve gençlik yaşlarında pilot olmayı hayal ettiğini ancak bunu gerçekleştiremediğini, bunun yerine yine çok sevdiği öğretmenlik mesleğine yöneldiğini söyledi.

İçinde uhde kalan pilotluk merakını gidermek için model uçak kursuna gittiğini dile getiren Çelik, öğrendiklerini pratiğe dönüştürüp önce hazır modellerden uçak yaptığını belirtti.

Kendini geliştirdikçe kendi tasarımlarını yapmaya başladığını dile getiren Çelik, "Toplamda 15 model uçağım var. Kendi yaptığım iki uçağa da kahraman ve papağan isimlerini verdim." dedi.

Çelik, model uçak yapmayı öğrencilerine de öğrettiğini ifade ederek, "Benim gibi uçağa meraklı, pilot olmak isteyen öğrencilerime ücretsiz kurs veriyorum. Uçak yapımındaki malzemeleri genellikle ben kendim karşılıyorum ama artık bu benim bütçeme ağır gelmeye başladı. Sonuçta bir model uçağın maliyeti 20 bin lirayı buluyor. Eğer bu konuda destek görürsek öğrencilerimizle çok güzel model uçaklar yapabiliriz." diye konuştu.

Kaynak: AA