'Eğitimde Yüzde 32 Büyüyoruz'

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya: '211 okul, 4864 derslik için çalışmalar devam ediyor. Eğitimde yüzde 32 büyüyoruz. 2020'nin ilk çeyreğinde bu çalışmalar sona erecek ve hayırlısıyla bütün okullarımızda tam gün eğitim sistemine geçiş yapacağız'

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, eğitimdeki yatırımlarla yüzde 32 büyüme sağlandığını belirterek, "2020'nin ilk çeyreğinde bu çalışmalar sona erecek ve hayırlısıyla bütün okullarımızda tam gün eğitim sistemine geçiş yapacağız." dedi.

Gaziantep Ticaret Odasından (GTO) yapılan yazılı açıklamaya göre Vali Yerlikaya, GTO meclis toplantısına konuk oldu.

Meclis üyelerine seslenen Yerlikaya, kenti her alanda daha iyi noktaya götürmek için çalıştıklarını vurguladı.

Gaziantep'in ekonomik potansiyeline değinen Yerlikaya, "Gazi şehrimiz 6,7 milyar dolar ihracat gerçekleştiren bir şehir. Daha da önemlisi 13 milyar dolarlık bir ihracat hacmi olan ve bunu yönetme kabiliyetine sahip olan bir şehir. Hepiniz ferasetli, basiretli, gücünü bilen tacirlersiniz. Sizlerle bu şehir ve bu ülke için çalışmaktan dolayı ayrıca gurur duyuyorum." ifadelerini kullandı.

- 2020'de tam gün eğitim

Eğitimde de ciddi yatırımlar yaptıklarını aktaran Yerlikaya, şunları kaydetti:

"Tam gün eğitime geçmek için çalışmalarımız sürüyor. Okulların inşaatında yerli üretim malzemeler kullanıyoruz. 211 okul, 4864 derslik için çalışmalar devam ediyor. Eğitimde yüzde 32 büyüyoruz. 2020'nin ilk çeyreğinde bu çalışmalar sona erecek ve hayırlısıyla bütün okullarımızda tam gün eğitim sistemine geçiş yapacağız. Bu yıl öğretmen sayımız 27 binden 29 bine çıkacak. Eğitimde niteliği artırmak için çalışıyoruz."

GTO Başkanı Yıldırım ise, ekonomi yönetiminin çeşitli tedbirler alarak yol haritası belirlediğine dikkat çekerek, şunları aktardı:

"2019-2021 yıllarını kapsayan ve 'Dengelenme, Disiplin ve Değişim' olmak üzere üç sacayağına oturtulan Yeni Ekonomik Programının reel sektörün önünü açmasını, toplum refahını artırmasını umut ediyoruz. Programın hedeflerini incelediğimizde bunların gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler olduğunu gördük."
Kaynak: AA