Artuklu Belediyesi Yol Yapım Çalışmaları

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin'in Artuklu Belediyesi tarafından kırsal mahallelerin kışın çamurdan, yazın ise tozdan geçit vermeyen yollarına parke taşı döşendi.

Artuklu Belediyesi'nce 200 nüfuslu Karademir Mahallesi'ne 8 bin 550 metrekare parke taşı döşendi.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şakir Öner Öztürk, mahallelerin güzelleşmesi için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Yaşanılabilir daha güzel bir Artuklu için tüm mahallelerde çalışma yapıldığını kaydeden Öztürk, yolların ve kaldırımların güzelleşmesi adına da projelerin sürdüğünü bildirdi.

Kırsal mahallelerde yol çilesinin bittiğini aktaran Öztürk, şöyle dedi:

"Öyle mahallelerimiz var ki daha önce belediye hizmetleriyle hiç tanışmamış. Öyle ki belediye araçlarımız bu mahallelere gittiğinde mahalle sakinleri araçlara hayretle bakıyor, 'İlk kez belediye ekipleri mahallemize geldi' diyor. Karademir Mahallemizde bu mahallelerimizden biri. Nüfusu az olduğu için hizmet götürülmemiş, öncelik tanınmamış. Bu mahallemizde yürüttüğümüz yol çalışmalarımız tamamlandı. Bir tek hanenin dahi olduğu mahallemiz belediyemizin tüm imkanlarından faydalanacaktır. Yaz aylarında toz, kış aylarında ise çamur problemiyle karşı karşıya kalan bu mahallemize toplam 8 bin 550 metrekare parke taşı döşeme çalışması yaparak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Hizmetlerimiz devam edecek."

Kaynak: AA