Bursa'da Sahillerde 6 Bin 610 Metreküp Atık Toplandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaz sezonu boyunca sahillerde ve plajlarda 6 bin 610 metreküp atık topladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sahil Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, Karacabey, Mudanya, Gemlik, Orhangazi ve İznik ilçelerinde bulunan 26 kilometre uzunluğundaki 22 halk plajını sezon öncesi vatandaşların kullanımına hazırladı.

75 personelle 3 ay boyunca süren çalışmalarda, sahillerde atık halde bulunan yatak, yastık, sandalye gibi evsel atıkların yanı sıra otomobil lastiği, pet şişe, oyuncak, kağıt, karton, metal içecek kutuları, tekstil atıkları ve sanayi atıkları da bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, Bursa'nın turizm alanında her zaman gelişme kaydedeceğini belirtti.

Aktaş, hizmet standardının sahilleri kullanan vatandaş sayısını da arttırdığını bildirerek, şunları kaydetti:

"Hem sahil hizmetleri, hem de cankurtaran ekiplerimizle yoğun bir sezon geçirdik. Can güvenliği noktasında ekiplerimiz sezon boyunca 181 vatandaşımızı boğulmaktan kurtardı. Temizlik ekiplerimizin kesintisiz çalışmalarıyla da plajlarımızda önemli bir kirlilik sorunu yaşamadık. Sahillerimize kazandıracağımız yeni hizmetlerle önümüzdeki yılların deniz turizmi açısından daha verimli geçeceğine inanıyorum."

Kaynak: AA