Tekirdağ'da Çöken Yol

TESKİ: 'Su arızasından kaynaklanan bozukluk düzeltilerek şartnamesine uygun dolgu malzemesi yenilenmiş ve üst yapısı iyileştirilerek yol trafiğe açılmıştır'.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Ranalizasyon İdaresince (TESKİ) kentte önceki gün meydana gelen yol çekmesinin içme suyu hattındaki arızadan kaynaklandığı ve arıza giderilip yolun onarıldığı ve trafiğe açıldığı bildirildi.

TESKİ'den yapılan yazılı açıklamada, 18 Eylül tarihinde Adnan Kahveci Caddesi yakınlarında meydana gelen çökme olayının ardından nöbetçi ekiplerin olay yerine giderek gerekli incelemeyi yaptıkları belirtildi.

Yapılan inceleme sonucu bölgede meydana gelen, fakat suyun yüzeye çıkmadığı bir içme suyu hattı arızası yaşandığının tespit edildiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yaşanan içme suyu hattı arızası sonucu, hattan sızan ama yüzeye çıkmayan su, yol çökmesi oluşan yerde kısa bir süre önce yapılan bin milimetre çapındaki yağmur suyu hattı boyunca kendi akışına ilerlemiştir. Su kaçağı tranşedeki dolgu malzemesini oyarak yolda çökme yaşanmasına sebep olmuştur. Servis araçlarının geçişi sırasında altı oyulan yolda çökme olmuştur. İçme suyu hattı arızasına anında müdahale edilerek vana kapatılmış olup, su akışı kesilmiş ve arıza onarımı tamamlanmıştır. Bu sırada TESKİ tarafından temin edilen vinçler yardımıyla tranşe içine düşen araçlar güvenli bir şekilde çıkarılmıştır. Ardından tranşede su arızasından kaynaklanan bozukluk düzeltilerek şartnamesine uygun dolgu malzemesi yenilenmiş ve üst yapısı iyileştirilerek yol trafiğe açılmıştır."

- Olay

Tekirdağ'da önceki gün meydana gelen yol çökmesi sonucu 3 servis minibüsü hasar görmüştü.

Saplandıkları yerden vinç yardımıyla çıkarılan minibüslerde oluşan hasarın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirilmişti.

Kaynak: AA