Midyat'ta Organik Bağcılık Eğitimi

Mardin'in Midyat ilçesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi eğitimlerine başlandı.



Midyat ilçesinin Sarıkaya Mahallesi'nde organik üretimde bulunan üreticilere yönelik organik bağcılık semineri düzenlendi.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gültekin Özdemir tarafından çiftçilere organik bağcılıkta hastalık ve zararlılarla mücadele, budama teknikleri, bakım ve gübreleme konularında eğitim verildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan Önen, organik tarımın, tarımsal çevre kirlenmesini önleyen, kimyasal girdilerin insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırabilen bir tarım yöntemi olduğunu söyledi.

Önen, şöyle konuştu:

"Son zamanlarda beslenme bilincinin artmasıyla, organik besinlerin önemi artmaktadır. Mardin'de 30 bin hektar alanda üzüm üretimi yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi kapsamında ilimizde 8 bin dekar alanda organik üretim yapılmaktadır. Üretilen ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Organik tarımın yaygınlaştırılması konusunda çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir."

Kaynak: AA