Liberya'da Kaybolan 9,6 Milyar Liberya Dolarına Soruşturma

Soruşturma kapmasında eski Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf'ın oğlu Charles Sirleaf ve eski Merkez Bankası Başkanı Milton Weeks'in de aralarında bulunduğu 15 kişinin yurt dışına çıkmaları yasaklandı.

Liberya'nın yurt dışında bastırdığı ve ülkeye getirilişi sırasında kaybolan yaklaşık 9,6 milyar Liberya doları (yaklaşık 400 milyon TL) ile ilgili soruşturma başlatıldığı ve 15 kişiye yurt dışına çıkış yasağı getirildiği bildirildi.

Liberya Enformasyon Bakanı Eugene Nagbe, basına yaptığı açıklamada, yurt dışında basılarak ülkeye getirilen ancak Merkez Bankasına sevkiyatı sırasında kaybolan 9,6 milyar Liberya dolarının bulunması için soruşturma başlatıldığını belirtti.

Nagbe, soruşturma kapsamında eski Liberya Devlet Başkanı Ellen Johnson Sirleaf'ın oğlu Charles Sirleaf ve eski Liberya Merkez Bankası Başkanı Milton Weeks'in de aralarında bulunduğu 15 kişinin yurt dışına çıkmalarının yasaklandığını kaydetti.

Nagbe, "Hükümet devam eden soruşturmaları ciddiye alıyor çünkü ulusal güvenlikle ilgili." dedi.

Liberya'da Kasım 2017 ve Ağustos 2018'de yurt dışında basılarak ülkeye getirilen yaklaşık 9,6 milyar Liberya doları Merkez Bankasına götürülürken kaybolmuştu.

Kaynak: AA