Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Barış'ın Belediyeden İhale Aldığı İddiası

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi Meclis Üyesi Ferda Barış, bazı yerel ve ulusal medyada hakkında çıkan Şahinbey Belediyesi'nden ihale aldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Barış, çalışma ofisinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz'ın dün bir basın toplantısı düzenlediğini ve hakkında gerçek olmayan bazı iddialar ortaya attığını söyledi.

Şahinbey Belediyesi'nden hiçbir ihale almadığını, yalnızca Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden ihale aldığını, bununda hukuki olduğunu belirten Barış, şunları kaydetti:

"Basın açıklamasında belirtilen 20 milyon 848 bin liralık ihale aldığım yönündeki bilgi kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Şirketimin kuruluşundan bu güne kadar toplam cirosu bile bu kadar değildir. Ayrıca Şahinbey Belediyesi meclis üyesi olarak göreve başladıktan sonra Şahinbey Belediyesi ile hiçbir şekilde ticari bir ilişkim olmamıştır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden ise sadece açık ihale ile ilana çıkılmış olan ve kanuni şartları taşıyan her firmanın girebileceği açık ihaleden sadece birin almış bulunmaktayım. Yasal olarak meclis üyesi olduğum belediye haricindeki kurumların ihalelerine katılmamda herhangi bir engel bulunmamaktadır. 5393 sayılı kanunun 28. maddesi gereğince sadece meclis üyesi olarak bulunduğum Şahinbey Belediyesinin ihalelerine katılmam yasal olarak mümkün değildir. Bunun dışında Türkiye'deki tüm kamu kurumlarına iş yapmamda herhangi bir yasal engel bulunmamaktadır."

Barış, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Umut Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA