'Ulusal Ekonomiyi El Birliğiyle Canlandırmalıyız'

GAGİAD Başkanı Bora Tezel: 'Bazen taşların yerine oturması, asıl potansiyelimizi ve gücümüzü görmemiz için düzenin bozulup tekrar yerine oturması gerekebilir. Bu manada içinden geçtiğimiz süreci yeniden yapılanma süreci olarak değerlendirmeliyiz'

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Başkanı Bora Tezel, son dönemlerde piyasalarda yaşanan dalgalanmalarla ilgili "Bazen taşların yerine oturması, asıl potansiyelimizi ve gücümüzü görmemiz için düzenin bozulup tekrar yerine oturması gerekebilir. Bu manada içinden geçtiğimiz süreci yeniden yapılanma süreci olarak değerlendirmeliyiz.” dedi.

Tezel, yaptığı açıklamada, son dönemde piyasalarda yaşanan dalgalanmaların günlük hayata, iş hayatına yansımaları olduğunu belirterek artık savaşların sadece tank, tüfekle değil, ekonomik yaptırımlarla da en acımasız şekilde devam ettiğini vurguladı.

Dış etkenlerden en az derecede etkilenmek için herkese görev düştüğünü ifade eden Tezel, şunları kaydetti:

"Ekonomi yönetimi sadece devlet boyutunda değil artık işletmeler ve hane halkı boyutunda da hayati önem kazanmıştır. Kamuda, evlerimizde ve iş yerlerimizde tasarruf yoluna gitmeli, harcama alışkanlıklarımızı değiştirmeli ve yerli ürünleri tercih etmeliyiz. İş yerlerinde verimin arttırılması, enerji tüketimlerindeki kayıpların azaltılarak minimize edilmesi, iş yapma şekillerinin yeniden gözden geçirilmesi ve fazla açılmış vadelerin normale dönmesinin zamanı hepimiz için gelmiştir.Bunun yanı sıra ulusal ekonominin güçlenmesi, dışa bağımlılığın azaltılması ve arz güvenliğinin arttırılması için önlemler almalı, ulusal ekonomi ve yerli malı konusunda çocuklarımızın eğitimine önem vermeliyiz.Tüm piyasa paydaşlarının en büyük beklentisi fiyat istikrarının sağlanması ve böylece öngörülebilir bir maliyet yapısının oluşması olduğu bugünleri aynı zamanda şirketlerin finansal yapılarını yeniden gözden geçirip mali disiplini arttırması için bir fırsat olarak görmeliyiz.Bazen taşların yerine oturması, asıl potansiyelimizi ve gücümüzü görmemiz için düzenin bozulup tekrar yerine oturması gerekebilir. Bu manada içinden geçtiğimiz sürece yeniden yapılanma süreci olarak değerlendirmeliyiz. Artık piyasalardaki olumsuz hava yerini temkinli iyimserliğe bırakmalı, söylem değişmeli ve pozitif gündem el birliği ile yaratılmalıdır. Üreticilerin ve tüketicilerin psikolojisinin piyasa üzerindeki olumlu veya olumsuz etkisi göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğu unutulmamalıdır. Türkiye’nin önünde hiçbir güç duramayacaktır, ülkemizin parlak geleceği için el birliğiyle daha çok çalışmak hepimizin en temel görevidir.”
Kaynak: AA