Geleneksel Sarılar Yaz Festivali Başladı

Hatay'ın Altınözü ilçesinde, bu yıl ilk kez düzenlenen Geleneksel Sarılar Yaz Festivali başladı.

Festival kapsamında Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Hatay Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, tüm dernekler gibi bu derneğin de kuruluşunda bir emeğin olduğunu belirtti.

Bir bütün içerisinde vatandaşların bu dernek çatısı altında bir araya geldiğini ifade eden Hersanlıoğlu, "Hatay şehri bir mozaik. Bu mozaiğin bütün taşları birbirini tamamlıyor. Bunun güzel bir örneğini de burada görüyoruz. Bu derneğin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizi güçlü kılan hadise ise hep birlikte hareket etmemiz. Temenni ediyorum ki bu festival binlerce yıl devam etsin. Dünya devam ettiği sürece Sarılar Mahallemizdeki insanlar da bir araya gelerek mutlu bir hayat sürsünler." diye konuştu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, hayırlı iş yapan herkesin yayında bulunmayı kendilerine amaç edindiklerini anlattı.

Sarılar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Kültürel Gelişim Derneği Başkanı Costa Çiftçioğlu da, derneği kurmaktaki amaçlarının Sarılar Mahallesini geliştirmek, ekonomik ve sosyal anlamda kalkındırmak, tarihsel geçmişini ortaya çıkarmak, sivil toplum faaliyetlerini etkinleştirmek ve bu konuda çalışmalar yapan kişiler ve kuruluşlara destek vermek olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, derneğin kurdelesini kesti.

Festival, pazartesi gününe kadar sürecek.

Kaynak: AA