Adana'daki Kadına Şiddet İddiası

Adana'da, üvey ablasını yaraladığı iddia edilen kişinin yargılanmasına başlandı.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık S.G. ile tutuksuz yargılanan A.G, S.Ç. ile müşteki H.G. ve tarafların avukatları katıldı.

S.G, kadın kıyafeti giyerek ablasını yaralama olayını kabul etti.

Ablasını yaraladığına pişman olduğunu ifade eden S.G, "Olaydan önce üvey ablam beni tahrik ediyordu. İftiraları yüzünden hakkımda uzaklaştırma kararı verildi. Ayağıma kelepçe takılmıştı. Zarar görmem için tahrik ediyor sonra da butona basıyordu. Bu yüzden ablama karşı çok doluydum. Olaydan bir gün önce çok alkollüydüm. Sabah da bu olayı gerçekleştirdim. Amacım öldürmek değil, korkutmaktı." dedi.

Ablasını para karşılığı başkasına satma gibi bir durumun olmadığını iddia eden S.G, kendisini babası A.G'nin değil, ablasının ağabeyinin azmettirdiğini savundu.

Sanık baba A.G, kızının kendisine iftira attığını kaydetti.

S.Ç. de savunmasında, H.G. ile evlenmek istemesiyle ilgili kimseye para vermediğini savundu.

Abla H.G. kendisini yaralayan kardeşi S.G'den şikayetçi olduğunu, diğer sanıklardan şikayetçi olmadığını söyledi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için ileri bir tarihe erteledi.

Yüreğir ilçesinde 8 Kasım 2017 tarihinde, tarım işçisi olarak çalışan H.G, tarlaya gittiği sırada daha önce de şiddet gördüğü üvey kardeşi S.G'nin döner bıçaklı saldırısına uğramıştı. Tanınmamak için saldırı sırasında şalvar giyip yüzünü örttüğü ileri sürelen S.G, olaydan 5 gün sonra yakalanıp tutuklanmıştı.

Kaynak: AA