Gazeteciler Nemrut Dağı'na Çıktı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı üyeleri, dünyada güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği bilinen ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Nemrut Dağı'nı ziyaret etti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığının 19-22 Temmuz tarihleri arasında Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetinin ev sahipliğinde düzenlediği 57. Başkanlar Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere Adıyaman'a gelen gazeteciler cemiyeti başkanları, güneşin doğuşunu izlemek üzere Nemrut Dağı'na çıktı.

Ziyarette 60 gazeteciler cemiyetinin başkan ve üyelerinden oluşan 150 kişi yer aldı.

Burada İl Turizm ve Kültür Müdürü Mustafa Ekinci tarafından karşılanan gazeteciler, detaylı bilgi verildikten sonra ören yerlerini gezdi.

Ekinci, yaptığı konuşmada, bu yıl Nemrut Dağı'na ziyaretçi sayısında ciddi artışlar olduğunu ifade ederek, 45 bin kişinin Nemrut'u ziyaret ettiğini, 14 bin kişinin yabancı, geri kalanınsa yerli turist olduğunu söyledi.

Eylül, ekim ve kasım aylarında ziyaretçi yoğunluğu olmasını umduklarını ifade eden Ekinci, toplamda 100 bini aşkın turistin Nemrut'u ziyaret etmesini beklediklerini kaydetti.

Nemrut'ta güneşin doğuşunu izleyen basın mensupları, fotoğraf çektirdikten sonra Arsemia, Eski Kahta Kalesi, Cendere Köprüsü ve Karakuş Tümülüs'ünü gezdi.

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ise etkinliğin Adıyaman'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, basın mensuplarına kentin tarihi ve turistik mekanlarını da gezdirdiklerini söyledi.

Aslan, sözlerini şöyle tamamladı:

''Sabah erken saatlerde Nemrut Dağı'na gelmek için yola koyulduk. Konuklarımız Nemrut'a ve güneşin doğuşuna duydukları hayranlığı belirtti. Bu güzellikleri tekrar yaşamak için Nemrut'u ziyarete gelmeye devam edeceklerini söylediler.''

Kaynak: AA