Büyükşehir Belediyesi, Heyelan Önleme Çalışmalarında Sona Geldi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesi'nde heyelan olaylarının önüne geçmek amacıyla başlattığı 2. etap fore kazık çalışmalarında sona geldi.

İlçede yaşanan heyelan olaylarına karşı önlem alarak tahliye edilen bölgede, Büyükşehir Belediyesi, zarar gören evlerin yıkımını gerçekleştirerek, heyelan olaylarını önlemek için çalışma başlattı.

Hazırlanan proje kapsamında I. etapta 23 metre boyunda, 120 santimetre çapında, 130 adet fore kazık bölgeye çakılırken, çalışmalar yaklaşık 2,5 milyon lira maliyetle gerçekleştirildi.

Aynı bölgede 2. etap fore kazık çalışmalarını da başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Soğuksu Mahallesi'ndeki heyelan olaylarının önüne geçmek için seferber olduklarını ve çalışmalarda sona geldiklerini söyledi.

Gümrükçüoğlu, bölgedeki heyelanın hastane ve diğer sağlam yapıları da tehdit ettiğini belirterek, "Heyelan olaylarının sık sık yaşandığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Bunun bilincinde hareket etmeliyiz. Bölgedeki I. etap çalışmalarımızın tamamlanmasının ardından 2. etap çalışmalarımızı da tamamlanma aşamasına getirdik. Halkımızın can ve mal güvenliğini korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burada çalışmalarımıza yine devam edeceğiz." dedi.

Soğuksu Mahalle Muhtarı İsmail Yılmaz da bölgede yapılan çalışmalardan dolayı Gümrükçüoğlu'na teşekkür ederek, "Burada biriken balçıklı toprak alındı, alan temizlendi. Fore kazıklama sistemi ile toprak kayması önlendi. Şimdi de 3 aşamalı 125 metre uzunluğunda perde duvar inşaatı gerçekleştirilecek. Bizleri yalnız bırakmayan başkanımıza ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA