Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Yörüklerle İftar Yaptı

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gebze ilçesinde Yörüklerle iftar yaptı.

Gebze Yörük ve Türkmen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Işık, Yörüklerle iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yörük kültürünün yaşatılması konusunda herkese sorumluluk düştüğünü belirten Işık, "Bu Türkmen Yörük kültürünün yaşaması konusunda görevimiz ne olursa olsun gereken her türlü desteği vereceğiz. Bizi biz yapan değerlere sahip çıkarsak geleceğe güvenle bakabiliriz." diye konuştu.

Işık, "Sığırlık merasındaki sorun uzun zamandır devam eden bir sorundu. Bu sorunun giderilmesi, vereceğimiz tapularla taçlanmış olacak. Bu konuyu çözdüğümüz için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise daha önce Muğla ve İçel Valiliği yaptığı için Yörüklerin kültürünü çok yakından tanıdığını anlatarak, "Yörüklerin burada sorunlarını dile getirmiş olmaları ve yerleşik hayata geçmeleri nedeniyle tapularını takdim edeceğiz. Bundan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Destek olan başta Başbakan Yardımcımız Sayın Fikri Işık'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılarla iftar yapan Işık ve Aksoy, daha sonra 22 Yörük vatandaşa evlerinin tapusunu verdi.

Kaynak: AA