Tunceli'de Balıklandırma Çalışmaları

Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Su kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Günboğazı Göletine 40 bin pullu sazan yavrusu bıraktı.

Tunceli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlü Orhan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su ürünleri kaynaklarındaki doğal türleri ve ekolojik dengeyi korumak, ekonomik değere sahip balık türlerinin avcılığının sürdürebilirliğini sağlamak, biyolojik çeşitliği artırarak amatör olta avcılığını karşılamak amacıyla balıklandırma çalışmaları yaptıklarını anlattı.

Balıklandırma yapılan göletlerde vatandaşların olta avcılığıyla beyaz et ihtiyacını karşılayabildiğini belirten Kaya, "İnsanlar çevreyi bilinçsizce kirletmesi ve bilinçsizce avlanması birçok su ürünün varlığını tükenme noktasına getiriyor. Böyle düşünüldüğünde yaptığımız balıklandırma çalışmaları daha büyük önem kazanıyor." diye konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" yürütüldüğünü ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Balıklandırma çalışmaları kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünden temin ettiğimiz 40 bin pullu sazan yavrusunu Günboğazı köyündeki aynı Günboğazı Göletine ekiplerimiz tarafından bırakıldı.Göletlere bıraktığımız yavruların vatandaşlarımızdan korunması ve en az bir defa üremelerine zaman tanınması gerekiyor. Bu noktada amatör balıkçılarımız avlanma dönemlerine dikkat ederek bıraktığımız balıkları üç yıldan önce avlamamaları, yasal avlanma dönemlerine ve avlanma boylarına dikkat etmeleri halinde sürdürülebilir su ürünleri avcılığı mümkün olabilir."

Kaya, balıklandırma çalışmalarının planlama dahilinde devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA