ÖHÜ'de 'Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi'

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde (ÖHÜ) öğrenim gören yabancı öğrencilerin kültürlerini tanıtması ve Türk kültürüyle kaynaşması amacıyla "Uluslararası Öğrenciler Kültür Gecesi" düzenlendi.

ÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, üniversitenin kongre ve kültür merkezinde düzenlenen programın açılışında, üniversitelerin dünyadaki gelişmelerin tartışıldığı, konuşulduğu ve değerlendirildiği mekanlar olduğunu söyledi.

Üniversitenin farklı kültürlerden ve ülkelerden gerek öğrenci, gerek bilim insanlarının bir araya gelmesiyle farklı bir anlam kazandığını belirten Kar, şunları kaydetti:

"Yurt dışında bu tür faaliyetler çok yaygın. Oralara farklı ülkelerden öğrenciler geliyor. Ama Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi şu anki mevcut uluslararası öğrenci sayısına baktığımızda oldukça önemli bir yerde olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu çeşitliliği arttırmak için gayretlerimiz artarak devam ediyor. Bizim misafirimizsiniz. Okulumuzda Türklerle arkadaşlık yapıyorsunuz. Onların kültürlerini, eğlencelerini, şarkılarını biliyorsunuz. Katıldığınız etkinlikte bunları yaşadınız ama onlar sizi tanımıyor, ya da az tanıyor. Bugün burada her bir ülkeden gerek şarkılarla, gerek danslarla üniversitemizin daha geniş bir kesimi sizleri daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş olacak."

Konuşmaların ardından, Azarbeycan, Afganistan, Irak, Suriye, Ürdün ve Filistin gibi 42 ülkeden gelen öğrenciler, slayt eşliğinde ülkelerini tanıttı, yöresel kıyafetlerini giyerek, şarkılar söyledi, dans gösterileri sundu.

Etkinliğe gelenler, stantlarda sergilenen yöresel kıyafet ve eşyalara yoğun ilgi gösterdi.

Programa, Rektör YardımcısıProf. Dr. İlyas Gökhan, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA