KOSGEB'den Öğrencilere Girişimcilik Dersi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Afyonkarahisar İl Müdürü Cemil Bahçe, Afyon Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji son sınıf öğrencilerine girişimcilik ve girişimcilik eğitimleriyle ilgili bilgilendirme yaptı.

Afyon OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji Kariyer Ofisi tarafından düzenlenen etkinlikte, son sınıf öğrencileri ile KOSGEB İl Müdürü Bahçe bir araya geldi.

Bahçe, gelecekte üretim yapan bir iş yeri veya kendine ait bir iş kurmak potansiyeli yüksek olan teknik kolej öğrencilerine KOSGEB tarafından verilen hibe krediler ve girişimcilik kursları ve eğitimlerini anlattı.

Bahçe, KOSGEB’in tanımını yaparak başladığı konuşmasına ve amaçlarının girişimcileri ve yeni işini kuran gençleri ve iş adamlarını desteklemek olarak aktardı.

250 kişiye kadar işçi çalıştıran ve kazancı 40 milyon lirayı geçmeyen iş yerleri küçük ve orta ölçekli işletmeler olarak anıldığını dile getiren Bahçe, şunları kaydetti:

"Bizim öncelikli amacımız, kendi işini kurmak isteyen, cesaretli, girişimcilere, girişimcilik eğitimleri vererek kendilerine KOSGEB olarak sertifika veriyoruz. Girişimcilik sertifikası olan öğrencilerimiz ve girişimci adaylarımız bizden 50 bin lira karşılıksız hibe, 100 bin lira da sıfır faizli kredi kullanabiliyorlar. Bu kurslar ve eğitimler 32 saat üzerinden 8 saat olarak dört gün sürüyor. Bu kurslarda muhasebe eğitimi ve işletme yönetimi hakkında bilgi veriyoruz. Belki aranızdan üretim yapan veya taahhüt işleri yapan firma sahipleri olacaksınız. Sizin alacağınız destek 100 bin lira veya daha fazla destek alan girişimciler olacaksınız. Çünkü elektrik ve mekanik, torna, kaynak, tesviye gibi işlerde alacağınız makine ekipmanın fiyatları tabi ki yüksek olacaktır."

Krediyi ödemeye başlamadan geçen 30 aylık sürenin çok uzun bir süre olduğunu vurgulayan Bahçe, "Bu süre içinde kurulan işletmeler belli bir yol aldı. Amacımız mümkün olduğu kadar imalatı yaygınlaştırmak. Üretimi çoğaltmak ve girişimci arkadaşları cesaretlendirip kendi işiyle ilgili iş yapmak isteyen girişimcilerimizi desteklemektir. İçinizde bir yerlere girerek çalışmak isteyen ve üniversiteye gitmek isteyenler olacaktır. Sanayimizde şu anda ara eleman ihtiyacı had safhada. Sizler bu işler içinde çok önemlisiniz. Kendi işini yapmak isteyen aranızdaki arkadaşlara eğitimler vereceğiz. Girişimci belgesi vereceğiz. Bu belgeyi hemen kullanmayabilirsiniz. Belki askerden sonra kullanacaksınız, belki yüksek okul eğitiminin ardından kullanacaksınız. Bu belge sizin elinizde önemli bir destek kapısı olarak duracak." şeklinde konuştu.

KOSGEB İl Müdürü Bahçe, son sınıf öğrencilerine KOSGEB’in bir buçuk milyon liraya kadar ARGE ve ÜRGE destekleri olduğunu da hatırlattı.

Kaynak: AA