Aliekber Akgün'ün Öldürülmesine İlişkin Dava

İş adamı Aliekber Akgün'ün, Sarıyer'de, otomobilinde kırmızı ışıkta beklerken öldürülmesine ilişkin 3'ü tutuklu biri firari 6 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

Aliekber Akgün'ün, Sarıyer'de, otomobilinde kırmızı ışıkta beklerken silahlı saldırıyla öldürülmesine ilişkin 3'ü tutuklu biri firari 6 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verildi.

İstanbul 3. Ceza Mahkemesi'ndeki 16. duruşmaya, tutuklu sanıklar Şeyhmus Muhittinoğlu, Şahin Akin ve Nacip Güneş katıldı. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti.

Firari sanık Ferhat Akin hakkında çıkartılan yakalama emrinin henüz infaz edilmediği belirtilen duruşmada, beyanı sorulan sanıklardan Şahin Akin, "Kardeşim Ferhat ayağından vurulduğu için çok fazla aksayarak yürüyordu. Yaklaşık 10 aydır kimse haber alamıyor. Sağ olup olmadığını bilemiyorum. Yurt dışına gitmiş olabileceğini sanmıyorum." dedi.

Sanık Nacip Güneş de, daha önce söylediği gibi ateş eden kişinin Ferhat Akin olmadığını savunarak, "Ben Aliekber’in pek çok kişiyi öldürdüğünü bu nedenle pek çok düşmanının olduğunu cezaevindeyken öğrendim. Bu nedenle kimliğini bildiremediğim kişi, bahsettiğim husumetten dolayı hareket eden bir kişi olabilir." ifadesini kullandı.

Söz alan diğer tutuklu sanık ve sanık avukatları da tahliye talebinde bulundu.

Görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, eksikliklerin giderilmesi ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Şeyhmus Muhittinoğlu, Şahin Akin ve Nacip Güneş'in, tutuklu kaldıkları süre, hakkında yakalama emri bulunan sanık Ferhat Akin'in sanık sıfatıyla dinlenilmesinde zorunluluk bulunması ve mevcut delil durumuna göre tahliyesine hükmetti.

Bu sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasını kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 24 Aralık 2014'te, Sarıyer İstinye'de otomobilinde kırmızı ışıkta bekleyen Ali Ekber Akgün'ün silahlı saldırı sonucu öldürüldüğü belirtilerek, olayda kullanılıp terk edilen aracın koltuğundan alınan örnekler ve araçtaki eldivenler üzerinden alınan kan örneklerinin, 2008'de bir yaralama olayına karışan şüpheli Nacip Göneş'e ait genotip özelliklerle uyumlu olduğunun tespit edildiği belirtiliyor.

Olayda kullanılan silahın ruhsatsız, kullanıldıktan sonra terk edilen aracın plakasının da sahte olduğunun belirlendiği anlatılan iddianamede, HTS raporlarına göre bazı sanıkların telefonlarının olay yeri yakınında sinyal verdiğinin anlaşıldığı aktarılıyor.

Olay yerindeki tanıkların cinayeti işlediği iddia edilen sanık Nacip Göneş'i teşhis ettiği vurgulanan iddianamede, sanıklar Nacip Göneş ve Şahin Akin'in, ''tasarlayarak kasten öldürme'', Naif Aytek ve Şeyhmus Muhittinoğlu'nin ise ''tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Bu sanıklardan Nacip Göneş'in, ''resmi belgede sahtecilik ve Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet'' suçlarından 3 yıldan 8 yıla, Şahin Akin'in ise ''resmi belgede sahtecilik' suçundan ayrıca 2 yıldan 5 yıla kadar hapsedilmesi istenen iddianamede, sanık Serhat Bilgin'in de ''tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme'' suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA