Özel Çocuklar İçin 'Oyuncak Kütüphanesi'

Hatice Savaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu'nda "Oyuncak Kütüphanesi" kurdu.

Özel Çocuklar İçin 'Oyuncak Kütüphanesi'
Muratpaşa Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Muratpaşa'da engelli bireylerin yaşamlarını daha bağımsız sürdürmelerini sağmak için atölyeleri, teknoloji, resim ve müzik sınıflarıyla 170 öğrencinin eğitimini sürdürdüğü Ramazan - Hatice Savaş Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu, "Oyuncak Kütüphanesi"ne sahip oldu.

Puzzle, lego, pelüşler, oyuncak kamyon ve arabalarla yaklaşık 100 parça oyuncağın yer aldığı kütüphane Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı tarafından Türk Riders Chopper Clup ve AG Ahşap Dizayn destekleriyle açıldı.

Oyuncak kütüphanesinin açılışına chopper motosiklet tutkunları yelekleriyle birlikte katılırken, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, Adalya Vakfı Başkanvekili Bilal Köleoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Hıdır Yüksel, Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan açılışta yer aldı.

Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan, Oyuncak Kütüphanesi'nin tıpkı kitaplarını bulunduğu kütüphaneler gibi çalışacağını kaydetti. Öğrencilerin istedikleri oyuncakları alıp oynadıktan sonra geri getireceğini belirten Kotan, oyuncak bağışlarının hiçbir aracıya gerek olmaksızın direk okul yönetimine yapılabileceğini bildirdi.

Kaynak: AA