Nevşehir'de Polis Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından trafik eğitim pisti ve çeşme açılışı yapıldı.

Nevşehir'de Polis Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor
İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Bölge Trafik Müdürlüğünde Şehit Polis Memuru Furkan Demir Trafik Eğitim pisti ve Şehit Polis Memuru Emre Fıstıkeken Çeşmesi açılışı yapıldı. Düzenlenen açılışa İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ın yanı sıra İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Özel İdare Genel Sekreteri Savaş Benli, daire müdürleri ve polisler katıldı.

Açılış töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, “Teşkilatımız uzun yıllardan beri terörle mücadele, yakın geçmişimizde 15 Temmuz Darbe girişimi, son olarak da Afrin’de ve diğer hizmetlerin yürütülmesi sırasında çok sayıda mensubunu şehit vermiş, yine çok sayıda arkadaşımız da gazi olmuştur. Bu yiğitlerden biri Özel Harekat Polisimiz Nevşehir Göreli Emre Fıstıkeken, biri de Diyarbakır ilimizde şehit olan Gülşehirli Furkan Demir’dir. Bu kahramanlarımız ve diğer kahramanlarımızın isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz. Her iki şehidimizin şahsında tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarım. Yine terörle mücadele gibi ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan, binlerce insanımızın ölümüne, yaralanmasına ve maddi kayıplara neden olan trafik sorununa ilimiz özelinde çözüm bulmak amacıyla ’Tomurcuk’ ismini verdiğimiz projeyi hazırladık ve bu projede yer alan Trafik Eğitim Pistine Şehit Polis Memuru Furkan Demir’in ismini verdik. Bu projeyle; trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla kural tanıyan, trafik bilinci olan ve trafik kurallarını hayatının bir parçası haline getirebilecek çocuklar yetiştirmeyi planladık. Bizlere destek veren tüm kamu kurum kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine ve özel sektör temsilcilerimize teşekkür ederim" dedi.

Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ın konuşmasının ardından ise Furkan Demir Trafik Eğitim Pisti ve Emre Fıstıkeken Çeşmesi protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı. Açılış törenlerinin ardından ise Emniyet Müdürlüğüne desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA