Global Girişimcilik Kongresi 16 Nisan'da Başlayacak

Global Girişimcilik Kongresi (GEC18IST) 1619 Nisan'da 170 ülkeden 3 binden fazla katılımcıyı İstanbul’da ağırlayacak.

Global Girişimcilik Kongresi (GEC18IST), 16-19 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

GEC18IST Platformu'ndan yapılan açıklamaya göre, 170’i aşkın ülkeden 3 binden fazla katılımcının yer alacağı kongrede, 300’den fazla uluslararası uzman konuşmacı, 150’den fazla oturumda izleyicilerle buluşacak.

Stratejik partnerliğini Koç Holding ve Sabancı Holding'in üstlendiği kongrede, Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu ve Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen konuşmacı olarak yer alacak.

Kongre kapsamında ayrıca uluslararası girişimcilik paydaşı ağı GEN, melek yatırımcıları bir araya getiren GBAN, girişimcilik araştırmalarına odaklanan GERN, inovasyon ve bilim konularını ele alan GİST ve 30 ülkeden bakan seviyesinde katılımcı ağırlayan Startup Nations Ministerial'ın senelik buluşmaları ve saha ziyaretleri yer alacak.

- "Kongre bütçesi 8 milyon lira"

Açıklamada görüşlerine yer verilen GEC18IST Platform Başkanı Ali Sabancı, GEC18IST'in iki seneyi aşan hazırlık sürecinin Türkiye’nin girişimcilik ekosistemi adına önemli bir iş birliği platformuna dönüştüğünü belirterek, kongrenin hava yolu sponsorunun Pegasus Hava Yolları olduğunu bildirdi.

Toplam 65 kurumun destekçiler arasında yer aldığını belirten Sabancı, "Tüm bu kurumların desteği sayesinde, kongre 8 milyon lirayı bulan bir bütçeyle gerçekleştiriliyor. 16-19 Nisan'da tüm dünyada girişimcilik gündemini İstanbul'da birlikte belirleyeceğiz. Kongrenin İstanbul’da düzenlenmesi, ülkemizden 'born-global' şirketler çıkmasına katkıda bulunacak. İstanbul’un bölgesel bir girişimcilik merkezi olarak dünyadaki yerini güçlendirerek, ülkemizi bir yatırım merkezi olarak konumlandıracaktır. Ayrıca GEC18IST’in İstanbul’da düzenlenecek tek seferlik bir kongre olmasının ötesinde uzun soluklu bir dayanışma platformuna vesile olması beklenmektedir. Türkiye olarak global girişimcilik ekosisteminde aktif ve verimli bir şekilde rol alabilmemiz için, GEC18IST ile başlayan bu ortak dayanışma hareketinin gerçek bir platforma dönüşmesi gereklidir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye'den unicorn çıkarabilmek için önemli çalışmalara imza atıyoruz"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de 71 bini aşkın ihracatçının temsilcisi olarak, 2023 hedefleri doğrultusunda yüksek katma değerli ihracat artışıyla küresel ticaret alınan payı yükseltmek için inovasyon ve girişimciliğe büyük önem verdiklerini bildirdi.

Sürdürülebilir ihracat hedeflerine ulaşabilmek için girişimciliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Mehmet Büyükekşi, "İstanbul'u önce bölgesel ardından da küresel bir girişimcilik merkezi, bir merkez haline getirmek ve Türkiye'den 2023 yılına kadar çok sayıda unicorn çıkarabilmek için önemli çalışmalara imza atıyoruz. GEC18IST esnasında dört gün boyunca iş ve girişimcilik dünyasının önde gelen isimleri ile dopdolu bir program oluşturduk. Girişimcilik ve inovasyon faaliyetlerimizde yer alan yerel bağlantılarımızı de bu etkinlikte uluslararası katılımcılar ile bir araya getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ender Yorgancıoğlu ise GEC18IST'e ev sahipliği yapmayı İstanbul’un küresel bir girişimcilik merkezi olmasının önemli bir adımı olarak değerlendirdiklerini aktardı.

Kongreye Türkiye’nin dört bir yanından katılım olmasını istediklerini belirten Yorgancıoğlu, şunları kaydetti:

"Dünyanın en önemli girişimcilik etkinliğinin etkisinin İstanbul ile sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bu nedenle tüm Türkiye’den TOBB Kadın ve Genç Girişimci Kurul Başkanlarını ve üyelerini de bu etkinliğe davet edeceğiz. Bu kongrenin kurul üyelerimize, girişimcilik ekosistemini güçlendirirken ilham vermesini ve dijital dönüşüm projelerine hız kazandırmasını umuyoruz."
Kaynak: AA