Bayburt'ta 120 Okula 'Beyaz Bayrak'

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projeleri çerçevesinde Bayburt'ta 120 okula "Beyaz Bayrak" sertifikası verildi.

Öğretmenevi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, yüzde 92'lik oranla beyaz bayrak sahibi okul sıralamasında Türkiye birincisi, Beslenme Dostu Okul Projesi ile de Türkiye üçüncüsü olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Başarıda emeği olanlara teşekkür eden Vali Pehlivan, "Bir işi başarmak, hedeflediğiniz noktaya ulaşmak o işin nihayetlendiği anlamına gelmez. Asıl sorumluluklar bundan sonra artarak devam edecek. Bu unvanları aldık çok şükür, okullarımız adına çok mutluyuz ama önemli olan bu beyaz bayrağı bundan sonra soldurmamak. Onu soldurmamak görevi de hepimize düşüyor." dedi.

Pehlivan, temizliğin, sağlık ve huzuru da beraberinde getirdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Çevre ve temizlik bilincini aşılamanın en etkili yolu eğitim yuvası olan okullarımız. Çok erken yaşlarda ana sınıflarımızdan başlamak üzere çocuklarımıza bu bilinci verirsek inanıyorum ki gelecekte bugün yaşanan olumsuzlukları yaşamayacağız. Özellikle yemek veren okullarımızda hijyen konusuna azami hassasiyet gösterilmesi çok önemli. İlgili kurum yöneticilerimizin de buraları sık aralıklarla kontrol etmeleri gerekir. İnşallah bu gayretleri çoğaltarak 130 okulumuzun tamamına beyaz bayrak alıp bu oranı yüzde yüze çıkartarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tabi bundan sonraki hedefimiz de bu bayrakları soldurmamak olacak."

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Soner Can ile İl Sağlık Müdürü İlker Hancı, projeler hakkında bilgi verdi.

Tören, Vali Pehlivan tarafından katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Törende ayrıca, Sağlık Müdürlüğünce katılımcılara sağlıklı yaşam ve fiziksel aktiveteye dikkati çekmek amacıyla basketbol ve voleybol topu dağıtıldı.

Kaynak: AA