Engelli Resim Yarışmasına Türkiye'nin Dört Bir Yanından Yoğun Başvuru

Yetenekli engellileri keşfetmek amacıyla Bağcılar Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği tarafından düzenlenen “Bu Tuval Senin” resim yarışmasına Diyarbakır’dan Trabzon’a kadar Türkiye’nin dört bir yanından 595 başvuru yapıldı. Yarışmacılar arasında rüyalarını tuvale ayağıyla resmeden de var eserinde Zeytin Dalı Harekatı’nı anlatan Suriyeli de.

Engelli Resim Yarışmasına Türkiye'nin Dört Bir Yanından Yoğun Başvuru
Yetenekli engellileri keşfetmek amacıyla Bağcılar Belediyesi ve Türkiye Beyazay Derneği tarafından organize edilen “Bizi yeteneğinden mahrum bırakma. Renklerin dünyasına sen de katıl” sloganlı “Bu Tuval Senin” isimli resim yarışması büyük ilgi görüyor.

Yüzde 40 ve üzeri engel oranına sahip herkesin katılabileceği yarışmaya başvurular 30 Mart’ta sona erdi. Yarışmaya Diyarbakır’dan Trabzon’a, Batman’dan Aydın’a kadar Türkiye’nin dört bir tarafından 595 engelli başvuruda bulundu.

Hayalindeki İstanbul’u ayaklarıyla anlattı

Elden teslim edilen veya kargoyla gönderilen eserler Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda toplandı. Konusu serbest olan yarışmada engelliler duygu, hayal ve düşüncelerini tuvale aktarmak için pastel, kuru ve yağlı boyalardan birini tercih etti.

Tablolar arasında 33 yaşındaki Semra Çelik’in ayaklarıyla yaptığı “Hayalimdeki İstanbul” isimli eser dikkat çekiyor. Küçükken geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybeden Semra, ayaklarıyla yaptığı resimde gördüğü bir rüyayı anlatıyor.

“Suriyeli engelli Zeytin Dalı Harekatı’nı resmetti”

Aydın’dan katılan şizofreni hastası Mehmet Günay Demiröz ise “Korkuyorum” isimli resim yaptı. Demiröz’ün iç dünyasını yansıtan tablonun üzerine “Bırakma beni insanlar kötü, bırakma beni korkuyorum” notu bırakılmış.

Yarışmaya Suriyeli engelli Zare Kaplan da Diyarbakır’dan resim gönderdi. 25 yaşındaki Kaplan, memleketinde Türk Ordusu’nun başarılı bir şekilde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nı konu etti.

“Jüride çok ünlü bir ressam da bulunuyor”

Resimler aralarında dünyaca ünlü Türk ressam Ahmet Güneştekin’in de bulunduğu jüri tarafından değerlendirilecek. Başarılı engelliler için ödül töreni, 28 Nisan tarihinde Bağcılar Engelliler Sarayı’nda yapılacak. Derecelendirme; ilk üç ile sınırlı olmayıp, yetenekli bulunan eser sahipleri ödüllendirilecek.
Kaynak: İHA