AİÇÜ'de Akademik Giysi Töreni Düzenlendi

İbrahim Çeçen Vakfı (IC) tarafından Bilimsel Teşvik Ödülleri ve Akademik Giysi Töreni düzenlendi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Selçuklu Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Türkiye'nin vizyonlarına ulaşmasında diğer üniversiteler gibi üniversitelerinin de önemli rol oynayacağını söyledi.

Dünyanın hızlı değişimine ayak uydurabilmek için üniversitelere önemli görevler düştüğüne dikkati çeken Karabulut, "Üniversiteler hem bölgesel hem de küresel aktörler olmanın yollarını aramalı. Bizler her zaman çalışanın yanında olduğumuzu ifade ettik. Bunun için çalışan, araştıran bütün akademisyenlerimizin yanında olacağımızı ve imkanlar dahilinde her türlü desteği sağlayacağımızı her zaman dile getiriyoruz. Bu yıl yurt içi ve yurt dışı kongre ve sempozyumlara desteğimiz artarak devam edecek." diye konuştu.

IC Vakfı ve İbrahim Çeçen'e desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Karabulut, hedeflerinin üniversitelerini iyi bir noktaya getirmek olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından profesörlük ve doçentlik kadrosuna geçen akademisyenlerin giysileri Ağrı Valisi Süleyman Elban ve Rektör Prof. Dr. Karabulut tarafından giydirdildi.

Ardından IC Vakfının teşviklerini kazanan akademisyenlerin ödülleri ise Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Ağrı 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Basri Alagöz, IC Vakfı Müdürü Meral Dinçer, rektör yardımcıları ve dekanlar tarafından verildi.

Program, üniversite yerleşkesindeki IC Vakfı binasının açılışı ile son buldu.

Kaynak: AA