Ahi Evran Gençlik Kampında Kardeşliklerini Pekiştirdiler

Hirfanlı Baraj Gölü kıyısındaki Ahi Evran Gençlik Kampına katılan çoğunluğu köylerde yaşayan başarılı öğrenciler, "değerler eğitimi" ile kardeşliklerini pekiştirdi.

Kırşehir'in Kaman ilçesi sınırlarındaki kampa, Ahiliğin başkenti Kırşehir'deki ortaokul ve liselerden 230 öğrenci katıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitimi Bakanlığı arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında kampa gelen lise ve ortaokul öğrencileri, üç gün süreyle sportif aktivitelerin yanı sıra eğitim ve kültür faaliyetlerine katıldı.

Çoğunluğunu derslerinde başarı göstermiş köy çocuklarının oluşturduğu öğrencilere, Kırşehir'deki gençlik merkezlerinde görev yapan liderlerce farklı istasyonlarda eğitim, kültür ve spor aktivite programları uygulandı.

"Gençlerin İyilik Ağacı" projesi kapsamında "ensar-muhacir kardeşliği, çevre programları, sivil-savunma-afet, temiz bir çevre, organ ve kan bağışı, obezite ile mücadele, kitap toplama, görme engellilere yardımcı olma" konularında eğitim verilen çocuklar, dostluk ve kardeşliklerini pekiştirme imkanı buldu.

"Akademi Salon ve Kulüp Faaliyetleri" programlarına katılan öğrencilere değerler ve kişisel gelişim atölyelerinde dini değerler, dil eğitimleri, inovasyon, madde bağımlılığı ile mücadele, internet ve sosyal medya, proje uygulamaları konularında bilgi aktarıldı.

Kırşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emre Aslan, gazetecilere, Ahi Evran Gençlik Kampında Bakanlığın düzenlediği programların dışında lise ve ortaokul öğrencilerini de ağırladıklarını söyledi.

Bu programa katılan çocukların çoğunluğunu kırsal kesimde yaşayan ve taşımalı sistemle il ve ilçe merkezlerine taşınan öğrencilerin oluşturduğunu vurgulayan Aslan, "Kampta, sosyal kültürel ve manevi istasyonlara katılan öğrencilerimiz kardeşlik ve dostluklarını pekiştirme imkanı buldu." dedi.

Kaynak: AA