Tokat'ta Üzüm Üreticilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bağcılık ve Üzümcülük Sektörü Araştırma Komisyonu üyeleri Tokat’ta oda başkanları ve sektör temsilcileri ile bir araya geldi.

Tokat'ta Üzüm Üreticilerinin Sorunları Masaya Yatırıldı
Bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarının araştırılarak alınacak tedbirlerin tespit edilmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu Tokat’ta çalışmalarına devam ediyor. Bir otelde düzenlenen programda TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili İsmail Bilen, Katip Balıkesir Milletvekili Ali Aydınoğlu, komisyon üyelerinden Denizli Milletvekili Şahin Tin, Tokat Milletvekili Celil Göçer ile akademik ve uzman kişilerden oluşan heyet bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunları ve taleplerini dinledi. Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ile İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer’in katıldığı programda konuşma yapan TBMM Bağcılık ve Üzüm Araştırma Komisyonu Başkanı Manisa Milletvekili İsmail Bilen, 10’a yakın uzman ve tekniklerle birlikte bağcılık sektörü ve üzüm üreticilerinin sorunlarını, taleplerini ve şikayetlerini ele alacaklarını söyledi.

Tokat’ta bağcılık ve yaprağı konuşacaklarını ifade eden Bilen, yapılacak olan tespitlerin raporlaştırılarak TBMM’ne arz edileceğini kaydetti.

Toplantıda oda başkanları ve bağcılıkla uğraşanları yaşadıkları sorunları ve talepleri dile getirdi.

Çalışma ziyareti programının son günü Erbaa ilçesine bağlı Üzümlü köyünde komisyonun incelemelerin ardından köy kahvesinde üzüm üreticileri ile istişare yapacak.
Kaynak: İHA