Osmanlı Kültürevi'ne Ziyaretçi İlgisi

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki tarihi binada hizmet veren Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevini yılın ilk çeyreğinde 6 bin 150 kişi ziyaret etti İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu:'Yeni turizm sezonundan beklentimiz yüksek. İlerleyen süreçte müzelerimizin daha fazla kişiyi ağırlayacağına inanıyoruz'

Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi, 2018'in ocak-mart döneminde 6 bin 150 kişiyi ağırladı.

Önceki yıllarda Kanuni Evi olarak hizmet verirken geçen yıl Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevine dönüştürülen tarihi bina, ziyaretçilerini Osmanlı hükümdarlarından Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman'ın bal mumu heykelleriyle karşılıyor.

Kentin 4 bin yıllık tarihine ışık tutan Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi, ziyaretçilerini hazırlanan görseller, heykel ve tanıtıcı yayınlarla adeta tarihe götürüyor.

- "Müzeleri yılın 3 aylık döneminde 56 bin kişi ziyaret etti"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

Kente gelen turistlerin tarihi ve kültürel yerlere ilgi gösterdiğine dikkati çeken Ayvazoğlu, bu kapsamda müzelerin ilgi gördüğünü dile getirdi.

Ayvazoğlu, Trabzon'daki müzeleri yılın 3 aylık döneminde 56 bin kişinin ziyaret ettiğini vurgulayarak, müzelere ilginin sevindirici olduğunu aktardı.

Müzelerin turizmde daha ön plana çıkarılması gerektiğine işaret eden Ayvazoğlu, Trabzon'da turizmin yükselen değer olmaya devam ettiğini anlattı.

Ayvazoğlu, Kanuni Sultan Süleyman Osmanlı Kültürevi'nin de turizmde giderek ön plana çıkmaya başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Osmanlı'nın izlerini taşıyan müzemizi yılın ilk çeyreğinde 6 bin 150 kişi ziyaret etti. Trabzon'da hedefimiz turistlerin memnuniyetini daha da arttıracak yapıya ulaşmaktır. Yeni turizm sezonundan beklentimiz yüksek. İlerleyen süreçte müzelerimizin daha fazla kişiyi ağırlayacağına inanıyoruz. Turizm sezonuna iyi başladık, inşallah sezon sonuna kadar iyi gideceğiz."
Kaynak: AA