Burdur İl Gelişim Planı Turizm Teması Toplantısı

Burdur'un Yeşilova ilçesinde kamu-özel sektör temsilcileriyle turizm temalı toplantı gerçekleştirildi.

Yeşilova İsmail Akın Meslek Yüksekokulu'ndaki toplantının açılışında konuşan Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Uyumaz, üniversitelerin amacının bilgiyi üreterek teknolojiye dönüştürmek ve bulunduğu bölgenin potansiyelini ortaya çıkarmak olduğunu belirtti.

Kendilerinin de Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) olarak sektör paydaşlarıyla bir araya geldiklerini aktaran Uyumaz, şunları kaydetti:

"Bölgesel kalkınma alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Burdur'un ekonomi alanında gelişiminin sağlanması için neler yapabiliriz, bunu konuşmak ve Burdur il gelişim planı çerçevesinde Yeşilova'yı ve bölgemizi geliştirme hedeflerini taşıyoruz. Siz sektör temsilcilerinin fikirleri bizler için çok önemli. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum."

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Olcay Kılınç da Burdur İl Gelişim Planı'nın üniversite ve valilikle ortaklaşa düzenlenen Burdur'un potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlayan bir proje olduğunu anımsatarak, Burdur'un turizmde avantaj ve dezavantajlarını ortaya çıkartıp yol haritası oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Toplantı, görüş alışverişi ile son buldu.

Moderatörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Uğur Kılınç'ın yaptığı toplantıya, Yeşilova Kaymakamı Abdulhamit Karaca, Yeşilova Belediye Başkanı Nuri Özbek, İlçe Emniyet Amiri Zülküf Özbahçeci ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA