Balıkesir'de 'Doğa Festivali' Düzenlenecek

Ayvalık ilçesinde "İstifnolu Günler" temasıyla 3-6 Mayıs tarihleri arasında Doğa Festivali düzenlenecek.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, düzenlediği toplantıda, ilçelerinde ilki yapılacak festivale Balıkesir Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı, Belediyesi, Ticaret Odası ile ilçedeki esnaf ve sanatkarların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini söyledi.

Doğa Festivali'nin, "İstifnolu Günler" temasıyla düzenleneceğini aktaran Çakırca, tüm ilçe halkı olarak bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini anlattı.

Oda Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Aktuğ da Ayvalık'ın sadece ot ile değil kültürel mirası, tabiat parkı, turizmi, gastronomisi, lezzet ve iz sürümü, mübadele tarihi, el sanatları ve kirlenmeyen cıvıl cıvıl rengarenk köyleriyle bir peyzaj alanlarıyla bilindiğini anlatarak, "Bu yüzden bu organizasyona ot festivali adını vermedik, doğa festivali dedik." diye konuştu.

- Ayvalık mutfağından örnekler sunulacak

Aktuğ, festival programı kapsamında, gastronomi, doğa ve alternatif tıp, süsleme ve el sanatları, sağlık gibi konularda atölye çalışmaları, doğa yürüyüşleri ve söyleşilerin de yer alacağını anlattı.

Festivalin ilk günü 3 Mayıs'ta açılış seremonisinin yanı sıra mübadele filminin izlenime sunulacağını belirten Aktuğ, "3 günlük programımızda el sanatları, seramik, vitray gibi eserlerin sergilenmesinin yanı sıra tabi ki Ayvalık’ın Girit ve Balkanlardan göçen mübadillerin beraberinde getirdikleri mutfak kültürlerini de gözler önüne sereceğiz. Ayvalık mutfağının zeytinyağlı yemek çeşitleriyle ot kültürünü de festivalimiz süresince misafirlerimiz ve halkımızla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA