Antakya'nın Tarihini Yansıtan Kafe

Hatay’da faaliyet gösteren Kültür Miras Kafe, içinde barındırdığı kültürel eşyalarla Antakya’nın eşsiz havasını yaşatıyor.

Antakya'nın Tarihini Yansıtan Kafe
İşletmeci Yaşar Özkaya, Antakya’nın kadim, kültürlerin harmanlandığı bir şehir olduğunu bu nedenle kente yaraşır bir mekan açma hayalinin olduğunu söyledi.



Özkaya, bu hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü ve Antakya’nın geçmişten gelen güzelliğini, kardeşlik havasını bu mekanda yansıttığını vurgulayara, "Hayalim Antakya’nın tarihsel dokusunu, Antakya’nın o geçmişten gelen güzelliğini, kardeşlik havasını bu mekanda yansıtmaktı. Antakya’da büyük bir miras var. Kültürlerin harmanlandığı, bizlere bırakılan ve sahip çıkmamız gereken çok değerli bir miras var. Ve o mirası elimizden geldiği kadar yansıtmaya çalıştık. Burası bir kitap evi, kafe ama biz buraya kafe demiyoruz buraya bir ev diyoruz. Buraya bir okul diyoruz. Çünkü burayı açmadan önceki vizyonumda bu vardı. İnsanlar buraya geldiğinde bir kafeye değil bir eve sahiplenme duygusuyla gelmelerini bekliyorduk. Ve elimizden geldiği kadar sanatsal olarak , kültürel olarak bir damla olarak katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.

Özkaya, kafede arkeoloji, tarih, turizm ile ilgili kitapların yanı sıra Antakya’ya özgün el yapımı defne sabunu, el yapımı yerli ipek, Harbiye’de heykeltıraşların yaptığı Antakya taşından biblolar, heykeller ve bir çok sanatsal ürün bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA