Adana'da Şoförlere 'Nezaket' Eğitimi

Adana’da özel halk otobüsü şoförünün, ücretsiz ulaşım kartını gösteren ve şehit annesi olduğunu belirten Zübeyde Tura’dan 2.5 liralık ücreti isteyerek hakaret etmesinin ardından, özel halk otobüsü ve minibüs şoförlerine nezaket eğitimi verilmeye başlandı.

Adana'da Şoförlere 'Nezaket' Eğitimi
Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Emniyet Müdürlüğü ve Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından özel halk otobüsü ve minibüs şoförlerine davranış ile insan ilişkilerini öğrenmeleri adına 3 gün boyunca seminer verilecek. Şehit annesine hakaret eden şoför ile gündeme gelen seminer ile şoförler, yolcuya saygılı olmaları konusunda ve öfke kontrolü noktasında eğitim alacak.

İlki bugün Sarıçam Evliya Çelebi Uygulama Oteli’nde düzenlenen seminerin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Seminer sonunda katılım belgesi verilecek ve katılım belgesini almayana ‘sürücü uygunluk belgesi’ verilmeyecek. Adana’nın hızlı büyümesi toplu ulaşımı da önemli bir hizmet olarak öne çıkarıyor. Şoförler bizim hizmet ortağımızdır. Bazı problemlerle karşılaşıyoruz. Televizyonlarda haberler görüyoruz. Topu hiçbir zaman sizin üzerinize atmadık. Geçen şehit annemizin bir meselesi oldu eminim hepinizin yüreği cız etmiştir. Bu Adana’nın yüreğini incitti. Bizler ailenin gönlünü alırken bu aslında belediyenin otobüsü değildir falan demedik. Topu kimsenin üzerine atmıyoruz. Ortak olarak sorunları çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Başkan Sözlü, eğitimlerin artık her ay yapılması için ilgili temsilciliklere talimat verdi. Konuşmanın ardından alanında uzman kişiler tarafından şoförlere seminerler verilmeye başlandı.
Kaynak: İHA